49 χρόνια πρίν στην «Κ» 13.ΙV.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 13.ΙV.1966

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΙΤΗΣΙΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΥ: Η υποβληθείσα προχθές την εσπέραν παραίτησις του αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως κ. Ηλία Τσιριμώκου δεν εδημιούργησε, μέχρι της νυκτός τουλάχιστον χθες, γενικώτερον πολιτικόν θέμα. Ο κ. Ηλίας Τσιριμώκος, όπως και οι φίλοι του υπουργός Κοινωνικής Προνοίας κ. Μ. Γαληνός -ο οποίος, προ της συνεδριάσεως του Υπουργικού Συμβουλίου, απηύθυνεν επίσης επιστολήν παραιτήσεως- και βουλευτής Β΄ περιφερείας Αθηνών κ. Ι. Τσιριμώκος, εδήλωσαν ότι αίρουν την εμπιστοσύνην των από την Κυβέρνησιν Στεφάνου Στεφανοπούλου, ενώ, αντιθέτως, ο βουλευτής Πέλλης της Ενώσεως Κέντρου κ. Ι. Ιγνατιάδης εδήλωσεν ότι την υποστηρίζει. Ούτω, το σύνολον των βουλευτών που υπεστήριζον την Κυβέρνησιν, ανήρχετο εις 150.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ: Σήμερον Τετάρτην βράδυ δίδεται η «πρώτη» του έργου του Πέτερ Βάις «Η δολοφονία του Μαρά» που ανεβιβάσθη υπό του «Θεάτρου Τέχνης» κατά σκηνοθεσίαν Καρόλου Κουν και με σκηνογραφίαν Γιώργου Βακαλό.

ΝΕΟ ΚΥΜΑ: Οι συνθέται του «Νέου Κύματος» κ.κ. Γ. Σπανός, Ν. Μαυρουδής, Διον. Σαββόπουλος (φωτογραφία), Γ. Κοντογιώργος, δίδουν την προσεχή Δευτέραν [18 Απριλίου 1966] συναυλίαν εις το θέατρον «Διονύσια» 10 μ.μ. με συμμετοχήν των τραγουδιστών Καίτης Χωματά, Γ. Ζωγράφου, Αλ. Γεωργίου, Δ. Σαββοπούλου και Πόπης Αστεριάδη.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΝ ΠΡΟΓΕΥΜΑ: Ο κ. και η κ. Ι. Λάτση παρέθεσαν πασχαλινόν πρόγευμα εις τους κήπους της επαύλεώς των εις την Εκάλην. Παρεκάθησαν: Ο τέως μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας Βασιλεύς Ιμπν Σαούντ […] Σ. Κωστόπουλος, Εμμ. Κοθρής, Χ. Αποστολάκος, Κ. Τσαλδάρης, Ηλ. Τσιριμώκος, Σ. Μαρκεζίνης, Π. Γαρουφαλιάς, […], Τσαρλς Γιοστ, […] οι δεσποινίδες Δάφνη Κωστοπούλου, Ελ. Μαρκεζίνη, Ε. Ανσουτς […], ο κ. Β. Μαρκεζίνης και πολλοί άλλοι.

ΕΟΡΤΗ ΠΑΣΧΑ: Ο ήπιος ανοιξιάτικος καιρός, που επεκράτησε τας Πασχαλινάς αυτάς ημέρας, συνέτεινε πολύ εις το να εορτασθή το Πάσχα εις το ύπαιθρον με τους πατροπαραδότους οβελίας και όλα τα άλλα απαραίτητα της πασχαλινής πανδαισίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή