49 χρόνια πρίν… 10-ΙV-1966

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ 1: Ακρωτήριον Κέννεντυ, 9.– Η NASA ήνοιξε χθες μίαν νέαν εποχήν εις την ιστορίαν της αστρονομίας διά της εκτοξεύσεως του τροχιακού αστρονομικού παρατηρητηρίου, οχήματος, εφωδιασμένου με δέκα τηλεσκόπια, το οποίον αποτελεί «τον μεγαλύτερον τεχνητόν δορυφόρον, τον βαρύτερον και τον πλέον περίπλοκον» από ηλεκτρονικής απόψεως εξ όσων εξετόξευσεν η NASA. Διά της εκτοξεύσεώς του η NASA ελπίζει να λάβη διά πρώτην φοράν φωτογραφίας των ουρανίων σωμάτων, ανεπηρεάστων από τας ατμοσφαιρικάς διαταραχάς. Τα τηλεσκόπια τα οποία ευρίσκονται επί του εν λόγω οχήματος είναι τόσον ευαίσθητα, ώστε καθιστούν ευδιάκριτον μίαν μπάλλαν ποδοσφαίρου εξ αποστάσεως 800 και πλέον χιλιομέτρων.

ΒΑΪΣ «ΜΑΡΑ»: Το «Θέατρον Τέχνης» παρουσιάζει σήμερον, Κυριακήν του Πάσχα, το πολύκροτον έργον του Γερμανού συγγραφέως Πέτερ Βάις «Η δολοφονία του Μαρά», κατά σκηνοθεσίαν Καρόλου Κουν, μετάφρασιν Μ. Πλωρίτη και σκηνογραφίαν Γιώργου Βακαλό. Μετέχουν οι Δ. Χατζημάρκος, Γ. Λαζάνης, Μάγια Λυμπεροπούλου, Μ. Κουγιουμτζής, Σπ. Καλογήρου, Τζένη Γαϊτανοπούλου, Θ. Καρακατσάνης, Στελ. Καυκαρίδης, Ν. Χαραλάμπους, Εύα Κοταμανίδου, Ι. Μόρτζος, Νεκτάριος Βουτέρης, Κατερίνα Καραγιάννη και πολλοί άλλοι. [Σημ. «Φ»: Ο πλήρης τίτλος του έργου του Βάις είναι: «Η καταδίωξη και η δολοφονία του Ζαν-Πωλ Μαρά» όπως παίχθηκε από τον θεατρικό όμιλο του Σαραντόν με την διεύθυνση του κυρίου ντε Σαντ.

ΤΑ ΒΑΡΕΛΟΤΑ και τα άλλα πασχαλινά φώσφορα και βεγγαλικά εκυκλοφόρησαν εφέτος, παρά τας απαγορεύσεις της Αστυνομίας, εις απιστεύτως μεγάλας ποσότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή