Η Ζωή εν τάφω…

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ella Arensman, πρόεδρος του «Εθνικού Ιδρύματος Μελέτης Αυτοκτονιών» στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι μετά την είδηση που ξέσπασε για την αυτοχειρία του γνωστού ηθοποιού Robin Williams, έλαβε «πέντε emails από ανθρώπους που είχαν αναρρώσει από μια κρίση αυτοκτονίας και έλεγαν ότι σκέφτονται και πάλι την αυτοκτονία». Σύμφωνα με την ίδια «η υπερβολική δημοσιότητα μπορεί να έχει μεταδοτική επίδραση στις ευάλωτες ομάδες», κάτι που πιστοποιήθηκε το 2009 από τη μεγάλη αύξηση αυτοχειριών στη Γερμανία μετά την αυτοκτονία του γνωστού ποδοσφαιριστή Robert Enke.

Η επιστήμων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συντάκτρια σχετικής έκθεσης του ΟΗΕ για τις αυτοκτονίες Alexandra Fleischmann, επιβεβαίωσε ότι μέρος της ευθύνης για το φαινόμενο, «φέρει η δημοσιότητα που δόθηκε σε αυτοκτονίες διάσημων ανθρώπων, όπως του Robin Williams» και πρόσθεσε ότι «η αυτοκτονία δεν θα πρέπει να ωραιοποιείται ή να εντυπωσιάζει» διότι δημιουργεί μιμητές.

Πού να ήξεραν οι φουκαριάρες του ΠΟΥ ότι στην Ελλάδα η πρόεδρος της Βουλής, όχι μόνο θα έδινε τη μέγιστη δημοσιότητα σε μια αυτοκτονία, αλλά θα ηρωοποιούσε με τον πιο χυδαίο τρόπο την πράξη ενός δυστυχή για να κερδίσει μικροπολιτικά οφέλη; Πού να φανταστούν ότι η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σοφία Σακοράφα, τον γενικό γραμματέα της Βουλής κ. Γιώργο Θαλάσση και τα μέλη της «Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους» θα έπαιζαν θέατρο με τον θάνατο ενός δυστυχή αυξάνοντας τις πιθανότητες για μελλοντικές απόπειρες ευάλωτων ανθρώπων οι οποίοι, σύμφωνα με την έκθεση του ΠΟΥ, μπορεί να μιμηθούν τη δοξασμένη από την πολιτεία πράξη; Και τι ακριβώς τίμησαν η πρόεδρος της Βουλής, ο γραμματέας της (που είναι κι εκπαιδευτικός – τρομάρα μας!) και η κ. Σακοράφα; Το διαταραγμένο μήνυμα ενός 77χρονου αυτόχειρα που ήθελε να πάρει τα καλάσνικοφ και πίστευε «πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες»;

Η κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς είναι επικίνδυνη για τον τόπο σε όλα τα επίπεδα. Δεν ορρωδούν προ ουδενός· ούτε στον θάνατο των δυστυχών. Τα αλέθουν όλα, ακόμη και τις αυτοκτονίες, στον μύλο της προσωπικής τους προβολής. Οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία και την Πολιτεία σε περαιτέρω αποσύνθεση. Φτιάχνουν εθνικολαϊκά πανηγύρια αντάξια τριτοκοσμικών καθεστώτων, προσφέροντας λίγο αρνί και πολύ θέαμα. Μοιράζουν ψίχουλα στους ιθαγενείς και σκορπούν εκατομμύρια για εξοπλιστικές δαπάνες. Διαρρηγνύουν τους εύθραυστους δημοκρατικούς θεσμούς βάζοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πρωταγωνιστεί σε λατινοαμερικανικά σόου περί «επαχθούς χρέους». Η πρόεδρος της Βουλής απειλεί δημοσιογράφους να γράφουν καθ’ υπόδειξη, διότι αλλιώς «θα τη βρουν απέναντι». Υβρίζει τους βουλευτές με χυδαία υπονοούμενα περί αλκοολισμού: «θα εξετάσω και τι διανέμεται στο κυλικείο αυτές τις ώρες αν συνεχίσετε», είπε η ανεκδιήγητη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ διαλύει τη μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολίτευσης που ήταν η εμπέδωση του δημοκρατικού καθεστώτος. Η δημόσια τάξη καταλύεται πολλαπλώς με μπάχαλους να καίνε πάλι αυτοκίνητα, να καταλαμβάνουν (παλιά τους τέχνη…) δημόσια κτίρια και να μαγαρίζουν «Πρώτη Φορά» τους τοίχους του Κοινοβουλίου. Οι παράνομοι μετανάστες στοιβάζονται εκ νέου στο κέντρο της Αθήνας. Οι λιγοστές επιχειρήσεις καταρρέουν από έλλειψη ρευστότητας, ενώ η κυβέρνηση αρπάζει τα τελευταία αποθεματικά ταμείων και οργανισμών για να βγάλει τον μήνα.

Μεγαλύτερο κακό και από τη χρεοκοπία της χώρας, είναι η χρεοκοπία της Δημοκρατίας που μεθοδεύει η κυβέρνηση. Κι αυτό διότι, αν οι θεσμοί λειτουργούν, ακόμη και η χειρότερη οικονομική κατάρρευση μπορεί να διορθωθεί. Αν όχι, ο φαύλος κύκλος της ανέχειας και της ανομίας θα συνεχίζεται αενάως και διαρκώς διευρυνόμενος.

Καλή Ανάσταση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή