49 χρόνια πρίν… 24-ΙV-1966

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ VI ΚΑΙ ΓΚΡΟΜΥΚΟ: Πόλις του Βατικανού, 23.- Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κ. Αντρέι Γκρομύκο μετέβη σήμερον εις το Βατικανόν προς επίσκεψιν του Πάπα Παύλου ΣΤ΄.

ΣΑΡΑΓΚΑΤ ΚΑΙ ΓΚΡΟΜΥΚΟ: ΡΩΜΗ, 23.- Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Τζουζέπε Σάραγκατ εδέχθη σήμερον την πρωίαν, εις το Μέγαρον του Κυρηναλίου, τον υπουργόν των Εξωτερικών της Σοβιετικής Ενώσεως κ. Αντρέι Γκρομύκο, παρουσία του Ιταλού υπουργού των Εξωτερικών κ. Αμίντορε Φανφάνι.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ: Πόλις του Βατικανού, 23.- Ο Βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος και η Βασίλισσα Αννα – Μαρία εγένοντο σήμερον δεκτοί εις ακρόασιν υπό του Πάπα Παύλου ΣΤ […] Η παπική ακρόασις ήτο απλή και σχεδόν ανεπίσημος. Ο Ποντίφιξ συνηντήθη μετά του βασιλικού ζεύγους εις την βιβλιοθήκην και συνωμίλησε μετ’ αυτών επί είκοσι λεπτά. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος και η Βασίλισσα Αννα – Μαρία δεν εγονάτισαν ούτε ησπάσθησαν τον δακτύλιον του Πάπα, όπως συνηθίζεται υπό των ρωμαιοκαθολικών. Η Βασίλισσα έφερεν εσθήτα από μαύρην δαντέλλαν. […].

ΣΦΑΓΕΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ: Λούντβιγκσπουργκ (Γερμανία), 23.- Ο πρώην αντιστράτηγος των Ες – Ες και αρχηγός της σωματοφυλακής του Χίτλερ, Σεππ Ντήτριχ, απεβίωσε την 21ην Απριλίου εκ καρδιακής προσβολής. Ο Ντήτριχ είχε καταδικασθή το 1955 υπό αμερικανικού δικαστηρίου εις 25ετή κάθειρξιν διά την συμμετοχήν του εις την δολοφονίαν 142Αμερικανών αιχμαλώτων πολέμου εις Μάλμεντυ του Βελγίου. Ούτος είχεν καταδικασθή εις ισόβια αλλά αργότερον η ποινή του μετετράπη εις 25ετή κάθειρξιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή