49 χρόνια πρίν… 29-ΙV-1966

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΜΑΥΡΟΣ: Την ανάγκην εκσυγχρονισμού των θεσμών και, ιδίως, των αρχών και των κατευθύνσεων της δράσεως και της δημοσίας διοικήσεως και των κυριωτέρων οικονομικών οργανισμών, ως προϋπόθεσιν διά την επιβίωσιν της ελληνικής οικονομίας εις την διεθνή οικονομίαν των μεγάλων μεγεθών, υπεγράμμισε χθες ο διοικητής της Εθνικής Τραπέζης κ. Γεώργιος Μαύρος, εις ομιλίαν του γενομένην εις πρόγευμα, που παρετέθη προς τιμήν των αντιπροσώπων του Τύπου, επί τη συμπληρώσει 125 ετών από της ιδρύσεως της Τραπέζης.

ΠΕΡΙ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Διαστάσεις έλαβε χθες, ως προεβλέπετο, το θέμα που εδημιουργήθη εκ των καταγγελιών του κ. Ανδρέα Παπανδρέου, εις την Βουλήν, περί χρηματισμού των διοικητών Τραπεζών. Το ζήτημα απησχόλησε την Νομισματικήν Επιτροπήν και ο υπουργός Συντονισμού κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απηύθυνεν επιστολήν προς πέντε διοικητάς Τραπεζών, διά της οποίας τους ζητεί όπως μέχρι της μεσημβρίας του Σαββάτου [30 Απριλίου 1966] του γνωρίσουν εγγράφως τας επί του θέματος απόψεις των, ως και τας ενεργείας εις τας οποίας έκαστος θεωρεί ότι πρέπει να προβή διά την προστασίαν της πίστεως της Τραπέζης, της οποίας προΐσταται. Η κατηγορία, ως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, θίγει την τιμήν των διοικητών των Τραπεζών. Εν τω μεταξύ, ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου ηθέλησε χθες να μεταβάλη την αναφερομένην εις τας καταγγελίας [του] περικοπήν των πρακτικών της Βουλής, αλλ’ ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Παπασπύρου δεν επέτρεψεν αλλοίωσιν.

ΒΑΝ ΦΛΗΤ: Τον πρωθυπουργόν κ. Στέφανον Στεφανόπουλον επεσκέφθη ο Αμερικανός στρατηγός Βαν Φλητ, άλλοτε διοικητής των εν Κορέα συμμαχικών δυνάμεων και αρχηγός της εν Ελλάδι αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής κατά το διάστημα του συμμοριτοπολέμου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ: Κατεδικάσθησαν και υπό του εφετείου οι φοιτηταί που είχον συλληφθή διά τα επεισόδια τα οποία προεκάλεσαν εις τον χώρον των Προπυλαίων, κατά την συγκέντρωσιν της 1ης Φεβρουαρίου. Εις 3 μηνών φυλάκισιν οι Π. Πάγκαλος, Ι. Μάνος, Μ. Τσαγγαράκης, Ι. Μπέσης και Δ. Σπανάκης και εις 5 μηνών οι Φ. Παπούλιας και Σπ. Κάζος. Ολων, πλην του Κάζου, ανεστάλη επί τριετίαν η επιβληθείσα ποινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή