Ανοιξιάτικη εξόρμηση του Μουσείου Γουλανδρή με αφιέρωμα για τη Γιορτή της Μητέρας, με πρωταγωνίστρια την Παιώνια και τα «Χρόνια Πολλά, μανούλα»!

Ανοιξιάτικη εξόρμηση του Μουσείου Γουλανδρή με αφιέρωμα για τη Γιορτή της Μητέρας, με πρωταγωνίστρια την Παιώνια και τα «Χρόνια Πολλά, μανούλα»!

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Γιορτή της Μητέρας» είναι στις 10 Μαΐου, αλλά η Πρωτομαγιά έχει κι αυτή τις απαιτήσεις της! Είναι τα λουλούδια που γιορτάζουν, κι όλα τα παιδιά θέλουν να πουν τα «Χρόνια Πολλά» στη μανούλα τους με ένα λουλούδι που κρατά για πάντα την ομορφιά του! Γι’ αυτό παίρνουν κραγιόνια και ζωγραφίζουν ένα πανέμορφο λουλούδι να το χαρίσουν στη μητέρα τους! Εδώ αναλαμβάνει να κάνει το δώρο τους ξεχωριστό, το δημιουργικό εργαστήρι του Μουσείου Γουλανδρή. Τα παιδιά που θα έρθουν, με τη μαμά και τον μπαμπά, αυτή την Κυριακή 3 Μαΐου, θα πάρουν ένα αντίγραφο της Παιώνιας Σάμου, ζωγραφισμένο από την κυρία Νίκη Γουλανδρή, κορυφαία βοτανική ζωγράφο, και μαζί το περίγραμμα της Παιώνιας. Τα παιδιά δεν έχουν παρά να ζωγραφίσουν το περίγραμμα με χρώματα, να την αφιερώσουν και να την προσφέρουν στη μητέρα τους, στη Γιορτή της, στις 10 Μαΐου! Οσο για την αυθεντική «Παιώνια» της Νίκης Γουλανδρή, Μητέρας όλων των παιδιών που αγαπούν τη ζωγραφική και τη φύση, αυτή μπορεί να στολίσει τον δικό τους τοίχο, στο δωμάτιό τους, για να τη βλέπουν όταν ξυπνούν, «Καλημέρα Παιώνια»! Με τη βεβαιότητα ότι η δική τους ζωγραφιστή, χρωματιστή «Παιώνια» με τα «Χρόνια Πολλά» θα τους φέρει πολλά φιλιά, αγκαλιές και την αναγνώριση του ταλέντου τους!

Αυτά για τα παιδιά, που γεμίζουν με χαρές και γέλια τις αίθουσες και τον Κήπο του Μουσείου, τις Κυριακές και τις ημέρες λειτουργίας. Υπάρχει όμως και συνέχεια:

•Σάββατο 9 Μαΐου: Εγκαίνια επιστημονικής και εικαστικής έκθεσης «Το Μήνυμα της Θάλασσας», ώρα 11.45 π.μ., στο Αμφιθέατρο «Αγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ. Η πρόεδρος κυρία Νίκη Γουλανδρή και τα μέλη του Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας προσκαλούν στα εγκαίνια της Εκθεσης που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους Plastic Polution Coalition, Dianna Cohen, Drifters Project, Pam Longobardi, ΕΛΚΕΘΕ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Perseus (FPU), MIO-ECSDE (Marlisco), χορηγοί επικοινωνίας ΣΚΑΪ, «Η Καθημερινή».

Είσοδος ελεύθερη με επίδειξη της πρόσκλησης. Κέντρο ΓΑΙΑ, Οθωνος 100, Κηφισιά.

• Σάββατο 6 Ιουνίου: Επιστημονική Ημερίδα «Το Μήνυμα της Θάλασσας» με Ελληνες και ξένους ομιλητές. Τρίτη 16 Ιουνίου – Μεγάλη Εκδήλωση «Το Μήνυμα της Θάλασσας» στον Κήπο. Με καθιστό γεύμα fundraising υπέρ των σκοπών του Μουσείου. Ο Βρετανός ηθοποιός Jeremy Irons θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Trushed», στο οποίο είναι αφηγητής, σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου, που πιθανόν θα είναι παρών. Μεγάλο το πρόβλημα των σκουπιδιών σε όλο τον κόσμο, όλοι θέλουν, και πρέπει, να βοηθήσουν. Στις ενδιάμεσες Κυριακές, τα πρωινά, θα υπάρχουν εκπαιδευτικά – ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά, σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση. Το Μουσείο θα είναι κλειστό Ιούλιο και Αύγουστο. Ο Κήπος και το Museum Café, που είναι για γιορτή στη φύση για μεγάλους και παιδιά, θα λειτουργούν!

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή