Αυτός, αυτή και τρία γεύματα

Αυτός, αυτή και τρία γεύματα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύζυγος συμπρωταγωνιστεί στα δύο από τα τρία γεύματα. Στο πρώτο, με φόντο την Ακρόπολη, τη βλέπουμε να κρέμεται από τους στιβαρούς ώμους του κ. Βαρουφάκη σε στιγμιότυπο αιθέριας ανεμελιάς. Από τη σκηνή λείπουν τα παιδιά, όμως δεν λείπουν τα ελαφρά σαρακοστιανά. Η σκηνή δημοσιεύεται στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, το οποίο όμως, όπως αναγκάζεται να ομολογήσει ο ίδιος, δεν ανταποκρίνεται στις αισθητικές του προδιαγραφές.

Minimal αισθητικές προδιαγραφές, όπως το ντύσιμό του, το κόκκινο σιρίτι της Prada στο σακάκι, το ξυρισμένο κεφάλι και ο «λιτός» βίος τον οποίον υπερασπίζεται. Παλιότερα οι Γάλλοι το είδος αποκαλούσαν gauche caviar, είδος διαδεδομένο επί σοσιαλισμού. Υπάρχει όμως και το εξίσου δημοφιλές ΒΒ– Bourgeois Boheme, μποέμ αστός. Ο πλούτος του χαρακτήρα ξεπερνά πάντως τις δυνατότητες της ελληνικής γλώσσας.

Η σύζυγος συμπρωταγωνιστεί και στο τρίτο γεύμα, στο περίφημο δείπνο σε εστιατόριο των Εξαρχείων. Για μία ακόμη φορά τον αγκαλιάζει, μόνο που τώρα η ατμόσφαιρα δεν είναι ανέμελη. Τους έχουν επιτεθεί οι φασιστοειδείς τυραννίσκοι της περιοχής κι εκείνη σπεύδει να τον προστατεύσει. Δεν υπάρχουν εικόνες, αλλά η αφήγηση του επεισοδίου είναι τόσο ζωντανή ώστε η φαντασία να καλπάζει.

Δηλώσεις συμπαράστασης από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, ακόμη και από όσους τόσα χρόνια επέτρεψαν τη δημιουργία του κρατιδίου των Εξαρχείων και τώρα εκπλήττονται με τη συμπεριφορά των ζόμπι. Ο κ. Βαρουφάκης, γνωρίζοντας πως τους εξέθρεψαν πολιτικά οι ίδιες δυνάμεις που τον έκαναν υπουργό, αποφασίζει να συνομιλήσει με τα ζόμπι. Υποκρισία; Κάτι παραπάνω: δεν μπορεί να κάνει ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι, γιατί δεν είναι σαν όλους τους άλλους.

Στο δεύτερο, χρονικά, γεύμα που ήταν και αυτό δείπνο, η σύζυγος απουσιάζει, όμως δεν απουσιάζει η πολιτική. Λαμβάνει χώρα στη Ρίγα της Λεττονίας, όταν ο κ. Βαρουφάκης γυρνάει την πλάτη του στους συνδαιτυμόνες του Γιούρογκρουπ επειδή δεν του φέρθηκαν καλά και τρώει με την παρέα του.

Συμπεράσματα. Ο κ. Βαρουφάκης τα πάει καλά με τη σύζυγό του. Ο κ. Βαρουφάκης μας έπεισε ότι πρέπει να απασχολεί τη δημοσιότητα ακόμη και όταν τρώει. Είναι και υπουργός Οικονομικών, αυτό όμως μάλλον δεν έχει σημασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή