49 χρόνια πρίν… 8-V-1966

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

WERNER KARL HEISENBERG: Χθες την μεσημβρίαν, παρουσία των Βασιλέων και των λοιπών μελών της Βασιλικής Οικογενείας, μελών της Κυβερνήσεως, ακαδημαϊκών, καθηγητών και άλλων κεκλημένων, εγέγετο εις την αίθουσαν τελετών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου η αναγόρευσις του καθηγητού κ. Βέρνερ Χάισενμπεργκ (βραβείον Νομπέλ Φυσικής 1932) ως επιτίμου διδάκτορος.

ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΝΑ: Επίδειξις παρισινής μόδας και χοροεσπερίς έγινεν προχθές εις το μέγαρον της γαλλικής πρεσβείας, παρουσία των Βασιλέων, της πριγκιπίσσης Ειρήνης, του διπλωματικού σώματος, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και πλήθους μελών της αθηναϊκής κοινωνίας. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος εχόρευσεν με την Μελίνα Μερκούρη και η Βασίλισσα Αννα – Μαρία με τον πρεσβευτήν της Γαλλίας κ. Ζακ Μπαγιάνς.

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΟ: Μαδρίτη, Μάιος.- Τρεις χιλιάδες σπουδασταί κραυγάζοντες «Ελευθερία» συνεκρότησαν διαδήλωσιν γύρω εις το Πανεπιστήμιον της Μαδρίτης και εδημιούργησαν ταραχάς, παρεμποδίζοντες την συγκοινωνίαν και ρίπτοντες λίθους εναντίον εφίππων αστυνομικών. […] Μερικαί εκατοντάδες σπουδαστών επολιόρκησαν το γραφείον του πρυτάνεως και έσπασαν τα τζάμια, πριν εκδιωχθούν από την έφιππον αστυνομίαν. […] Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως είπε ότι συνελήφθησαν μόνον 16. Οι σπουδασταί του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης διεδήλωσαν την αλληλεγγύην των με τους συναδέλφους των του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, που εκλείσθη προ 8ημέρου κατόπιν φοιτητικών ταραχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή