Δεν υπάρχει άλλοθι για δισταγμούς

Δεν υπάρχει άλλοθι για δισταγμούς

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορέσει ο πρωθυπουργός να δαμάσει τους ακραίους του κόμματος και της κυβέρνησής του και να υπογράψει μία συμφωνία που θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα και στο μοιραίο συνεχές φλερτ με τη χρεοκοπία; Μέχρι τώρα δεν έχει δείξει αποφασιστικότητα και παλινδρομεί μεταξύ ρήξης και συμβιβασμού. Το κόστος της αναποφασιστικότητας, όμως, είναι πλέον τεράστιο για τη χώρα. Είναι εμφανές ότι η παράταση της διαπραγμάτευσης δεν αποσκοπεί σε μια καλύτερη συμφωνία. Το πρόβλημα είναι να πεισθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Και όλα αυτά, ενώ είναι σαφές ότι τα κόμματα της υπεύθυνης φιλοευρωπαϊκής πλευράς θα κάνουν το καθήκον τους, θα κρατήσουν τη χώρα όρθια αν χρειασθεί.

Ο κ. Τσίπρας ξέρει καλά τους κινδύνους για τον τόπο. Δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι για περαιτέρω δισταγμούς. Εχει φτάσει η ώρα να πάρει τις αποφάσεις του, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα κονταροχτυπηθεί με τους συντρόφους του και τους ακραίους οπαδούς της δραχμής και της ρήξης. Εκτός αν επιτρέψει να τον οδηγήσουν κάποιοι σε μια εθνική καταστροφή για λόγους ιδεολογικής καθαρότητας και συνέπειας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή