49 χρόνια πρίν… 18-V-1966

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΚΟΣΥΓΚΙΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ: Κάιρον, 17.- Ο Ρώσος πρωθυπουργός κ. Αλεξέι Κοσύγκιν ομιλών σήμερον εις την αιγυπτιακήν Εθνοσυνέλευσιν απεκάλυψε τας διαθέσεις της Μόσχας όπως αναμιχθή ενεργώς εις τας υποθέσεις της Εγγύς Ανατολής. Εδήλωσεν ότι παρέχει αμέριστον την υποστήριξίν του εις τον πρόεδρον Αμπντέλ Γκαμάλ Νάσερ διά την προάσπισιν της Υεμένης εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και κατήγγειλε το «Πανισλαμικόν Σύμφωνον» ως μέσον εξυπηρετήσεως του ιμπεριαλισμού και υποδουλώσεως των αραβικών λαών, καθώς και την παρουσίαν του 6ου Αμερικανικού Στόλου εις την Μεσόγειον. Επίσης υπεστήριξε τας ενεργείας του κ. Νάσερ εις το Παλαιστινιακόν και διά την μη διασποράν των πυρηνικών όπλων εις την Μέσην Ανατολήν. (Εις την φωτογραφίαν ο Κοσύγκιν και ο Νάσερ στο Πoρτ Σάιντ.)

JOE BONANNO: Νέα Υόρκη, 17.- Ο Τζo Μπανάνας ή Τζόζεφ Μπονάνο, είς εκ των ηγετών της Κόζα Νόστρα, συνελήφθη σήμερον και ωδηγήθη εις το δικαστήριον. Τα ίχνη του Μπανάνας είχαν απολεσθή από τον Οκτώβριον του 1964, όταν απήχθη υπό ωπλισμένων αγνώστων, καθ’ ην στιγμήν ωδηγείτο υπό της αστυνομίας εις το δικαστήριον. Ο περιβόητος Μπονάνο συνελήφθη με την κατηγορίαν ότι δεν προσήλθεν εις το δικαστήριον διά να δικασθή. Εις βάρος του εκκεμεί μήνυσις δι’ εκβιασμόν και διά συμμετοχήν εις παράνομα τυχηρά παίγνια. [Σημ. “Φ”: Ο Μπονάνο διέθετε και «αντιφασιστικούς» τίτλους καθώς ως νεαρός στη Σικελία είχε ωργανώσει αντικαθεστωτική ομάδα φοιτητών για να αντιταχθούν στον αγώνα του Μουσσολίνι εναντίον της Μαφίας.]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή