49 χρόνια πρίν… 26-V-1966

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΪΛΣΟΝ ΚΑΙ ΕΡΧΑΡΤ: Λονδίνον, 25.- Εις το κοινόν ανακοινωθέν, που εξεδόθη μετά τον τερματισμόν των ενταύθα συνομιλιών μεταξύ του Βρεταννού πρωθυπουργού κ. Χάρολντ Ουΐλσον και του καγκελλαρίου της Δυτικής Γερμανίας κ. Λούντβιχ Ερχαρτ επί της κρίσεως του ΝΑΤΟ και άλλων διεθνών προβλημάτων, τονίζεται ότι οι δύο ηγέται συμφωνούν διά την αναδιοργάνωσιν της Ατλαντικής Συμμαχίας, αλλά και διά την διατήρησιν της ενιαίας στρατιωτικής διοικήσεως του ΝΑΤΟ, καθώς και διά την σύναψιν συμφωνιών με την Γαλλίαν σχετικώς με την παραμονήν των γαλλικών δυνάμεων επί [δυτικο]γερμανικού εδάφους. Ωσαύτως αναφέρεται εις το ανακοινωθέν ότι η Δυτική Γερμανία και η Αγγλία συνεφώνησαν να συνεχίσουν την μελέτην επί των πυρηνικών θεμάτων του ΝΑΤΟ. Τέλος προστίθεται ότι οι δύο ηγέται συμφωνούν ότι η ενοποίησις της Γερμανίας πρέπει να γίνη επί τη βάσει της αρχής της αυτοδιαθέσεως. (Στη φωτογραφία, Ερχαρτ και Ουΐλσον σε συνάντησή τους τον Μάρτιο του 1965. Φωτογράφος Ludwig Wegmann, γερμανικό Bundesarchiv.)

ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΕΣ: Λονδίνον, 25.- Αι μαθήτριαι του Κολλεγίου Σάμμερβολ, της Οξφόρδης, «διά να μη σκανδαλίζουν μαθητάς και καθηγητάς» παρεκλήθησαν όπως κατά τας εξετάσεις που θα γίνουν τον προσεχή μήνα μη προσέλθουν εις το σχολείον με κοντές φούστες. Ο διευθυντής του Κολλεγίου δι’ ανακοινώσεώς του προειδοποιεί τας μαθητρίας ότι εάν προσέλθουν εις τας εξετάσεις με κοντές φούστες θα σταλούν εις τα σπίτια των. Εν τούτοις, δύο μαθήτριαι, η Τζένη Λούντυ και η Λουίς Μελέν απεφάσισαν προς διαμαρτυρίαν να προσέλθουν εις το σχολείον την ημέραν των εξετάσεων με πολύ κοντές φούστες. «Οι κοντές φούστες, εδήλωσαν αι δύο μαθήτριαι, όχι μόνον δεν σκανδαλίζουν τους φοιτητάς, αλλ’ αντιθέτως αποτελούν πηγήν εμπνεύσεως δι’ αυτούς. Η απαγόρευσις αυτή είναι γελοία.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή