ΣΥΡΙΖΑ εναντίον νέας γενιάς

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον νέας γενιάς

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίχως κάποια συμφωνία με τους πιστωτές μας τις αμέσως επόμενες ημέρες, γνωρίζουμε πλέον ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη των υποχρεώσεων της χώρας προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο. Κυβερνητικά χείλη έχουν ψελλίσει ότι υπάρχει και το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) από το οποίο μάλιστα ήδη αφαιρέθηκε ποσό προκειμένου να καλυφθεί κενό 100.000.000 ευρώ που προέκυψε πρόσφατα στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Το ΑΚΑΓΕ ιδρύθηκε και προορίζεται για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων μετά το 2019 και την «ομαλή συνταξιοδότηση των ερχόμενων γενεών». Σήμερα έχει το ποσό των 3,1 δισ. ευρώ το οποίο είναι κατατεθειμένο στο Ειδικό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος. Πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση θα λεηλατήσει και αυτό το κεφάλαιο για να καλύψει τη ζημιά που θα προκύψει από το κόστος μιας ενδεχόμενης αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις.

Σε προηγμένες κοινωνίες, η αρχή της αλληλεγγύης των γενεών καθορίζει το αξιακό πλαίσιο μέσα στο οποίο δεν νοείται πολιτική επιλογή που να υπονομεύει τη μοίρα των μελλοντικών γενεών σε όφελος των παρουσών.

Στη σημερινή Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρυτανεύει ο κανιβαλισμός των γενεών. Καθορίζουμε τις πολιτικές μας προκειμένου να βολέψουμε συνδικαλιστές-πελάτες μας και να γίνουμε αρεστοί «εδώ και τώρα» σε ομάδες πίεσης. Ακόμη κι αν αυτό απαιτεί την αφαίρεση πόρων από τα παιδιά μας προκειμένου να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι «δικοί μας» τώρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία των νέων που υπερβαίνει ξανά το 50% (παρότι σύμφωνα με τη Eurostat είχε σημειώσει αισθητή πτώση το 2014).

Από τη μια μεριά εστιάζουμε τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και καθόλου στους νέους ανέργους. Από την άλλη μεριά η ποιότητα της επένδυσης στην παιδεία και την εκπαίδευση των νέων συνεχώς μειώνεται.

Η πολιτική ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποδαυλίζει και τις δύο αυτές κοινωνικά αυτοκτονικές συμπεριφορές. Οι δεσμεύσεις για 13η σύνταξη, για απαλοιφή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, για επαναπρόσληψη όλων των διαθεσίμων δημοσίων υπαλλήλων και τη γιγάντωση του κράτους, πέραν του ότι είναι απραγματοποίητες, αφαιρούν κάθε προοπτική επένδυσης στους νέους ανέργους.

Για αυτούς δεν μίλησε ποτέ ο πρωθυπουργός ούτε κανένας υπουργός. Περίεργο, καθώς άλλα θα περίμενε κανείς από έναν πρωθυπουργό 40 ετών. Βέβαια οι νέοι δεν συνδικαλίζονται… Ταυτόχρονα το πρόταγμα του εξισωτισμού προς τα κάτω στην παιδεία με τους νόμους Μπαλτά – Κουράκη πλήττει ευθέως την ποιότητα της όποιας επένδυσης θα συνεχίσει να κάνει η κοινωνία μας στην παιδεία. Ποτέ δεν πρόκοψε κοινωνία που θεώρησε την αριστεία ρετσινιά. Ποτέ δεν υπήρξε πρόοδος δίχως άμιλλα.

Η διαφαινόμενη οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας ίσως να μην είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο αποκλεισμός του δυναμικότερου κομματιού της κοινωνίας από την παραγωγική διαδικασία –εφόσον συνεχιστεί– θα είναι η ταφόπλακα της χώρας.

Το έγκλημα εναντίον της νεολαίας δεν συντελείται μόνο με κυβερνητικές παραλήψεις και λάθος στόχευση. Μπορεί να συντελεστεί και με ωμή παρέμβαση στο μοναδικό ταμείο που υπάρχει για τους νέους μας, το ΑΚΑΓΕ.

Είναι τραγικό. Εχουμε ούτως ή άλλως υπερχρεώσει τις επερχόμενες γενιές, παρέχουμε παιδεία «Μπαλτά» στη νεολαία μας και τώρα βάζουμε χέρι και στον μοναδικό κουμπαρά της.

Αυτό είναι το «πρώτη φορά Αριστερά». Ο κανιβαλισμός της νέας γενιάς για να ζουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι πελάτες τους καλύτερα.

* Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας – βουλευτής Β΄ Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή