49 χρόνια πρίν στην «Κ» 14.VΙ.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 14.VΙ.1966

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:  (Από πρωτοσέλιδο σχόλιο της «Κ».) «Είναι αξιοσημείωτος η εμφάνισις του κ. Α. Γ. Παπανδρέου εις την Θεσσαλονίκην. Μετέβη εκεί επί κεφαλής τριάντα ενός βουλευτών της Ενώσεως Κέντρου και εχάραξε την μελλοντικήν της πολιτικήν. Πρόκειται περί της πρώτης μεγάλης δημοσίας εμφανίσεώς του, η οποία τον καθιερώνει όχι ως διάδοχον του πατρός του εις την αρχηγίαν του κόμματος, αλλ’ ως αρχηγόν της Ε.Κ. ζώντος του κ. Γεωργίου Παπανδρέου. Οσα ουσιαστικώς είπεν ο κ. Α. Γ. Παπανδρέου αλλά και ο τρόπος, αι εκφράσεις, δηλαδή, με τας οποίας τα είπε – (π.χ.: “Το πραξικόπημα δεν θα περάση”, “Δημοκρατική Αντίσταση”. Η ΕΡΕ είναι όργανον “των κύκλων της ανωμαλίας”, “εσωτερική κατοχή”, “οικονομική ολιγαρχία”, “ηγέτις τάξις των Αθηνών” κ.λπ.)– μαρτυρούν ότι η από μακρού κυοφορουμένη μεταμόρφωσις εις την Ενωσιν Κέντρου ήρχισεν υλοποιουμένη. Από κόμμα Κέντρου μεταβάλλεται εις κόμμα της Αριστεράς. Και προτείνει και μέτρα και χρησιμοποιεί φρασεολογίαν και συνθήματα, τα οποία μέχρι τούδε ανήκον εις την ιδιοκτησίαν (sic) της ΕΔΑ. […].»

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΝ ΑΛΟΥΜΙΝΑΣ: Ηρχισε χθες επισήμως την λειτουργίαν του, εγκαινιασθέν υπό του Βασιλέως Κωνσταντίνου, παρουσία της βασιλίσσης Αννης-Μαρίας, εκπροσώπων της ελληνικής και γαλλικής Κυβερνήσεως και άλλων προσκεκλημένων, το μεγάλον βιομηχανικόν συγκρότημα παραγωγής αλουμίνας και αλουμινίου, εις την παραλίαν του Διστόμου. Το έργον τούτο, θεμελιωθέν επί της Κυβερνήσεως του κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή προ τριετίας, την 7ην Απριλίου 1963, επεκρίθη εντόνως υπό της Ενώσεως Κέντρου.

ΑΙ ΒΕΣΠΑΣΙΑΝΑΙ της πλατείας του κήπου του Κλαυθμώνος είναι απηρχαιωμέναι και κατεστραμμέναι εσωτερικώς. Είναι ανάγκη να γίνουν νέαι συγχρονισμέναι ή τουλάχιστον να επισκευασθούν.

ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΑ: Πολλές ξένες τουρίστριες που κυκλοφορούν εις τας Αθήνας –ιδιαιτέρως της αγγλοσαξωνικής φυλής– εννοούν να εφαρμόζουν την μόδαν της «μίνι – φούστας» παρά τα ξερακιανά και ολέθρια την όψιν πόδια τους. Τι τους πληρώνεις;…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή