49 χρόνια πρίν… 16-VΙ-1966

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ’ ΕΣΤΑΙΝ: Ο πρωθυπουργός κ. Στέφανος Στεφανόπουλος εδέχθη χθες τον εν Αθήναις παρεπιδημούντα πρώην υπουργόν Οικονομικών της Γαλλίας κ. Ντ’ Εσταίν [Valéry Giscard d’ Estaing], μετά του οποίου είχε συνομιλίαν επί οικονομικής φύσεως θεμάτων. Ο κ. πρωθυπουργός κατετόπισε τον κ. Ντ’ Εσταίν επί της εξελίξεως της οικονομικής καταστάσεως της χώρας μας, επί της οποίας ούτος επέδειξεν ενδιαφέρον. Η διοίκησις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών εδεξιώθη χθες την εσπέραν τον κ. Ντ’ Εσταίν. Παρέστησαν ο αρχηγός της ΕΡΕ κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο οποίος είχε μακράν συνομιλίαν μετά του Γάλλου τέως υπουργού, ο πρώην υπουργός Βιομηχανίας κ. Νικόλαος Μάρτης, ως και παράγοντες της οικονομικής ζωής.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Ο βουλευτής Αθηνών κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, δι’ ερωτήσεώς του προς τους υπουργούς Συντονισμού, Βιομηχανίας και Εργασίας, αναφέρει ότι το Β.Δ. περί συστάσεως ταμείου ασφαλίσεως προσωπικού της ΕΤΒΑ περιέχει χαριστικάς και φωτογραφικάς διατάξεις δι’ ωρισμένα εκ των μελών της διοικήσεως της Τραπέζης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αφού απαριθμεί τα επίμαχα άρθρα και υπογραμμίζει τα ποικίλα προνόμια που παραχωρούνται εις τα εν λόγω πρόσωπα, ζητεί την τροποποίησιν του διατάγματος.

ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτησιν περί αναιρέσεως της αποφάσεως του δικαστηρίου των εν Αθήναις εφετών, διά της οποίας κατεδικάσθησαν επί στάσει εις δύο ετών φυλάκισιν έκαστος διά τα σημειωθέντα την 29ην Νοεμβρίου 1964 εις τον Γοργοπόταμον γεγονότα οι Γερ. Αυγερόπουλος, υποστράτηγος ε.α., Κ. Τασόπουλος, ιδιωτικός υπάλληλος και Κ. Βαρσάμης, γεωργός. Το δικαστήριον του Αρείου Πάγου έκρινεν ότι οι προβαλλόμενοι υπό των καταδικασθέντων λόγοι αναιρέσεως είναι αβάσιμοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή