49 χρόνια πρίν… 17-VΙ-1966

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΜΑΥΡΟΣ: Τα παλαιοφιλελεύθερα στοιχεία της Ενώσεως Κέντρου απήντησαν χθες εις την προχθεσινήν πρόκλησιν του κ. Ανδρέα Παπανδρέου, διά της αναγγελίας της αποφάσεως του κ. Γεωργίου Μαύρου όπως παραιτηθή της διοικήσεως της Εθνικής Τραπέζης και επανέλθη εις την ενεργόν πολιτικήν, από την οποίαν είχεν αποχωρήσει προ διετίας. […] Ο κ. Μαύρος θα πολιτευθή εις τον χώρον της Ε.Κ., προβαλλόμενος ως αντίβαρον του κ. Ανδρέα Παπανδρέου και ως πόλος έλξεως των μετριοπαθών και αντιτιθεμένων εις την αριστεράν πολιτικήν του υιού του αρχηγού της Ε.Κ. στοιχείων. Εις πρώτην φάσιν, δεν φαίνεται ότι ο κ. Μαύρος θα επιδιώξη ανοικτήν σύγκρουσιν με τον κ. Ανδρέαν Παπανδρέου. Ο παραιτηθείς διοικητής της Εθνικής Τραπέζης δεν αποκλείει δι’ αργότερον διεκδίκησιν εντολής σχηματισμού μεταβατικής Κυβερνήσεως, ούτε περίπτωσιν ουσιαστικήν ανασυστάσεως του κόμματος των Φιλελευθέρων, με την οποίαν θα συνεδυάζετο ανασύστασις της ΕΠΕΚ. Εις την διοίκησιν της Εθνικής Τραπέζης, τον κ. Μαύρον αναφέρεται ότι θα αντικαταστήση είτε ο υποδιοικητής και τέως πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος, είτε ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Δημήτριος Γαλάνης. [Σημ. «Φ»: Διοικητής ανέλαβε ο Παρασκευόπουλος.]

ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΕΝΝΕΝΤΥ: Αφίκετο χθες την 2αν μ.μ. προερχόμενος εξ Αιθιοπίας, μετά την περιοδείαν του εις την Αφρικήν, ο γερουσιαστής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κ. Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ. […] Ο κ. Κέννεντυ, απαντών εις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ηρνήθη να ομιλήση διά το Κυπριακόν, απέφυγε να σχολιάση την δήλωσιν του γερουσιαστού Μάνσφηλντ διά το Βιετνάμ – είπε, πάντως, ότι δεν προβλέπει άμεσον τερματισμόν του πολέμου. […] Ο Αμερικανός γερουσιαστής […] εξέφρασε την χαράν του διότι ευρίσκεται εις την Ελλάδα, φρούριον και κέντρον της δημοκρατικής σκέψεως εις τον δυτικόν κόσμον […].

ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ’ ΕΣΤΑΙΝ: Ο Βασιλεύς εδέχθη χθες εις ακρόασιν τον πρώην υπουργόν Οικονομικών της Γαλλίας κ. Βαλερύ Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν.

ΦΟΝΤΕΫΝ ΚΑΙ ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ: Θριαμβευτικήν επιτυχίαν εσημείωσε η χθεσινή παράστασις του Βασιλικού Μπαλλέτου του Λονδίνου εις το Ηρώδειον […] με επί κεφαλής τους διασήμους χορευτάς Μάργκοτ Φοντέυν και Ροδόλφον Νουρέγιεφ […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή