49 χρόνια πρίν… 18-VΙ-1966

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΣΟΥ ΕΝ ΛΑΪ – ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ: Βουκουρέστιον, 17.- Ο Κινέζος πρωθυπουργός κ. Τσου Εν Λάι, αφιχθείς χθες ενταύθα, ήρχισεν αμέσως τας συνομιλίας του μετά των Ρουμάνων ηγετών, οι οποίοι τηρούν ουδετέραν στάσιν εις την ρωσοκινεζικήν διένεξιν και ήδη δεικνύουν ολονέν μεγαλυτέραν τάσιν ανεξαρτησίας έναντι της Μόσχας. […] Σήμερον την πρωίαν ήρχισαν αι επίσημοι συνομιλίαι μεταξύ Ρουμάνων και Κινέζων κομμουνιστών. Της κινεζικής αντιπροσωπείας, της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός κ. Τσου Εν Λάι, συμμετέχουν κυρίως οι κ.κ. Σιάο Μιν, αναπληρωματικόν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Σιάο Γκαν Χούα, υφυπουργός των Εξωτερικών. Από ρουμανικής πλευράς τας συνομιλίας διεξάγουν ο γενικός γραμματεύς του κόμματος κ. Νικολάε Τσαουσέσκου, ο πρωθυπουργός κ. Μάουρερ. […] Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Μανέσκου ευρίσκεται εις την Μόσχαν. Αι σημεριναί συνομιλίαι διήρκεσαν συνολικώς 8 ώρας και καθ’ όλας τας ενδείξεις περιεστράφησαν εις την σινοσοβιετικήν διένεξιν. [Στην φωτογραφία Τσου Εν Λάι και Νικολάε Τσαουσέσκου κατά την υποδοχή του πρώτου στο αεροδρόμιο Βουκουρεστίου.]

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΣ: Λονδίνον, 17.- Εις την Βόννην εωρτάσθη σήμερον η ημέρα της γερμανικής ενότητος και ο καγκελλάριος Λούντβιχ Ερχαρτ κατεδίκασε το ανελεύθερον καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας.

«ΟΡΕΣΤΕΙΑ» ΣΟΛΟΜΟΥ: Ο Ελλην σκηνοθέτης κ. Αλέξης Σολομός παρουσιάζει σήμερον την τραγωδίαν (sic) του Αισχύλου «Ορέστεια» εις το πλαίσιον του εγκαινιαζομένου εφέτος «Ελληνικού Φεστιβάλ. Της πόλεως Υψηλάντη του Μίτσιγκαν (ΗΠΑ), με πρωταγωνίστριαν την Τζούντιθ Αντερσον και με μουσικήν Γιάννη Ξενάκη. Αύριον Κυριακήν παρουσιάζει επίσης την κωμωδίαν του Αριστοφάνους «Ορνιθες». Ο κ. Σολομός έκαμεν εις τας Ηνωμένας Πολιτείας μεγάλον αριθμόν ομιλιών περί αρχαίου δράματος από ραδιοφώνου και τηλεοράσεως, ως και εις διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή