49 χρόνια πρίν… 24-VI-1966

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΑΛΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΔΡΕΑ: Ως σκληρά και αμείλικτος εχαρακτηρίζετο υπό των πολιτικών παρατηρητών η απάντησις την οποίαν ο πρώην υπουργός κ. Γεώργιος Ράλλης έδωσε χθες εις τας λαοκρατικάς διακηρύξεις του υιού του αρχηγού της Ενώσεως Κέντρου. Ο κ. Ράλλης, εις χθεσινήν συγκέντρωσιν στελεχών της ΕΡΕ εις τον Αγιον Αρτέμιον Γούβας, ωμίλησεν άνευ περιστροφών, υπογραμμίσας ότι την Ενωσιν Κέντρου  του κ. Γεωργίου Παπανδρέου αντικατέστησεν η «νεοαριστερά» του υιού του και ότι ο θεωρητικώς «διμέτωπος» αγών ετερματίσθη, διότι, ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου δεν έθεσεν μόνον σαφώς καθεστωτικόν ζήτημα, ομιλών προχθές  εις την Νέαν Φιλαδέλφειαν, αλλά  απεκάλυψε  και τας προθέσεις του διά την επιβολήν προσωπικής δικτατορίας,  αφού  επιτύχη να εξαπατήση τον λαόν και να υφαρπάση την ψήφον του. […].

ΚΙΝΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΡΩΣΙΑ: Βουκουρέστιον, 23.- Ο Κινέζος πρωθυπουργός κ. Τσου Εν Λάι ετερμάτισε σήμερον τας συνομιλίας του μετά των Ρουμάνων ηγετών και εν συνεχεία εξεφώνησε δημοσία λόγον, εις τον οποίον απέφυγε να επιτεθή κατά της Ρωσίας. Τούτο προεκάλεσεν έκπληξιν και έδωσεν αφορμήν εις εικασίας περί σοβαράς διαστάσεως των Κυβερνήσεων Κίνας και Ρουμανίας επί της ρωσοκινεζικής διενέξεως. […] Οι Δυτικοί παρατηρηταί συμπεραίνουν ότι ο κ. Τσαουσέσκου εζήτησεν από τον Κινέζον πρωθυπουργόν να λάβη υπ’ όψιν του την ιδιαιτέραν θέσιν της Ρουμανίας ως ανεξαρτήτου κομμουνιστικής χώρας και να αποφύγη να θίξη τα επίμαχα θέματα. Ως φαίνεται, κατ’ αρχάς ο κ. Τσου Εν Λάι ηρνήθη να δεχθή την ρουμανικήν υπόδειξιν, αργότερον όμως υπεχώρησεν εις την πίεσιν, διά να αποφύγη σκάνδαλον, το οποίον αναμφιβόλως θα εξέσπα εάν εματαιούτο η συγκέντρωσις φιλίας.

ΠΩΛΗΤΑΙ ΥΔΑΤΟΣ: Ελάβομεν επιστολήν υπογραφομένην υπό επιτροπής κατοίκων Πετρουπόλεως οι οποίοι καταγγέλλουν ότι οι πωληταί ύδατος ηύξησαν αυθαιρέτως την τιμήν του κατά μίαν έως δύο δραχμάς το βαρέλι και ζητεί επέμβασιν της Αγορανομίας και των αρμοδίων της Κυβερνήσεως.

ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΗ–ΓΙΑΝΝΗ: Εις τον Σταθμόν των Πρώτων Βοηθειών διεκομίσθησαν χθες 50 παιδιά, τα οποία υπέστησαν εγκαύματα από τις «φωτιές του Αη–Γιάννη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή