49 χρόνια πρίν… 26-VI-1966

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΤΣΟΥ ΕΝ ΛΑΪ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ: Βιέννη, 25.- Το Αλβανικόν Πρακτορείον ανεκοίνωσεν ότι ο πρωθυπουργός της Κίνας κ. Τσου Εν Λάι ήρχισε χθες εις Τίρανα συνομιλίας με τον πρώτον γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος της Αλβανίας κ. Ενβέρ Χότζα και τον πρωθυπουργόν κ. Μεχμέτ Σέχου, εντός φιλικής και εγκαρδίου ατμοσφαίρας, επί σειράς προβλημάτων κοινού ενδιαφέροντος. Κατ’ άλλας πληροφορίας, ο κ. Χότζα ομιλών χθες την εσπέραν κατά το γεύμα που παρετέθη προς τιμήν του κ. Τσου Εν Λάι, αφού υπεγράμμισεν ότι η Αλβανία είναι αλληλέγγυος «προς την μεγάλην επιμορφωτικήν και προλεταριακήν επανάστασιν», που αναπτύσσεται ήδη εις Κίναν, προσέθεσεν ότι η χώρα του αντιτίθεται «εις τας συντονισμένας προσπαθείας των ρεβιζιονιστών όπως ο πόλεμος του Βιετνάμ διευθετηθή συμφώνως προς τας απόψεις των ιμπεριαλιστών». […] Ο κ. Τσου Εν Λάι απαντών είπε μεταξύ άλλων ότι ο νεώτερος ρεβιζιονισμός έχει το κίνητρόν του εις το Κ.Κ. Ρωσίας. [Στην φωτογραφία, ο Ενβέρ Χότζα ενώ υποδέχεται τον Τσου Εν Λάι στο αεροδρόμιο των Τιράνων. Στο μέσον ο Μεχμέτ Σέχου. Πηγή φωτογραφίας: Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας.]

ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ: Κατά πληροφορίας εκ Βρυξελλών προέκυψαν δυσχέρειαι σχετικώς με την αποδέσμευσιν του ποσού των 75 εκ. δολλ. διά την χρηματοδότησιν αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Τραπέζης Επενδύσεων. Συγκεκριμένως εγνώσθη ότι αι δυσχέρειαι αυταί οφείλονται εις την γαλλικήν πλευράν. […] Ως λόγους αρνήσεως της στάσεώς της η Γαλλία προέβαλε την μη ρύθμισιν του γαλλικού τμήματος του προπολεμικού δημοσίου χρέους της Ελλάδος.

ΒΑΤΙΚΑΝΟΝ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Πόλις του Βατικανού, 25.- Το Βατικανόν και η Γιουγκοσλαβία υπέγραψαν συμφωνίαν σήμερον διά την επανάληψιν των διπλωματικών σχέσων, μετά διακοπήν 14 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή