Tι κρίμα κύριε καθηγητά…

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομίζω ότι οι πιο θλιβερές προσωπικότητες στις μέρες μας δεν είναι οι κάτοχοι ή οι παρατρεχάμενοι της εξουσίας, που πηγαίνουν πέρα-δώθε προσπαθώντας, όταν δεν καταστρέφουν τα πάντα γύρω τους, να κατανοήσουν τι έχει συμβεί και οι μαγικές συνταγές τους για να αλλάξουν την Ευρώπη έχουν ως μόνο αποτέλεσμα να οδηγούν στην άβυσσο την Ελλάδα.

Οι πιο θλιβερές φυσιογνωμίες είναι οι ποικιλώνυμοι διανοούμενοι που προσέφεραν την κάλυψή τους (και επωφελήθηκαν από αυτό) στην άνοδο αυτού του εθνικολαϊκού και ξενοφοβικού «μορφώματος», που μπόρεσε να κερδίσει την εξουσία ασύστολα ψευδόμενο και εξαπατώντας τους δυνητικούς ψηφοφόρους του.

Οι πιο θλιβερές φυσιογνωμίες είναι εκείνοι οι διανοούμενοι που για πέντε μήνες δεν μίλησαν καθόλου, απολαμβάνοντας τα αγαθά της εξουσίας, παρά το γεγονός ότι κάθε μέρα άνθρωποι και επιχειρήσεις καταστρέφονταν.

Οι πιο θλιβερές φυσιογνωμίες είναι εκείνοι οι διανοούμενοι που αποκαλούν κυβέρνηση της Αριστεράς την κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Φαίνεται πως και οι ΑΝΕΛ αριστερά είναι…

Οι πιο θλιβερές φυσιογνωμίες είναι οι διανοούμενοι εκείνοι που βλέπουν πως τη στιγμή αυτή κρίνονται «το μέλλον της Ελλάδας, η αξιοπιστία της κυβερνώσης Αριστεράς και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της Ευρώπης». Είναι αλήθεια πως η αξιοπιστία της κυβέρνησης μέχρι τώρα ενισχυόταν μέσα από την πλήρη παραπληροφόρηση των πολιτών.

Οι πιο θλιβερές φυσιογνωμίες είναι εκείνοι οι διανοούμενοι που έχουν το θράσος να γράφουν πως «κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η δραματική κατολίσθηση των όρων διαβίωσης ενός ολόκληρου λαού συνιστά απόλυτη ηθική δικαίωση των αξιακά αδιαπραγμάτευτων ελληνικών θέσεων». Αραγε, ρωτήθηκαν οι συνομήλικοί τους συνταξιούχοι που στήνονται με τις ώρες στην ουρά υπό βροχήν έξω από το ΑΤΜ μιας τράπεζας αν θα ήθελαν να βιώσουν αυτή τη δικαίωση;

Οι πιο θλιβερές φυσιογνωμίες είναι εκείνοι οι διανοούμενοι που σιωπούν μπροστά σε παράλογες καταστάσεις, όπως το δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της χώρας μας, αλλά ζητούν να μην απεμποληθούν «τα πανίσχυρα όπλα μας, που δεν είναι άλλα από το δίκαιο και τον ορθό λόγο».

Οι πιο θλιβερές φυσιογνωμίες είναι εκείνοι οι διανοούμενοι που έχοντας πλήρη συνείδηση του τι ακριβώς συμβαίνει, προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω τώρα που ήρθαν τα δύσκολα. Αλλά και που δεν έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια και ψελλίζουν εκκλήσεις.

Τι κρίμα, κύριε καθηγητά…

* Ο κ. Κώστας Κωστής είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή