49 χρόνια πρίν… 3-VII-1966

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΚΟΡΗ» ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ; Παρίσιοι, Ιούλιος. Μία ωραία Γερμανίς, 29 ετών, ονόματι Γκιζέλα Χώυζερ [Gisela Heuser], επέτυχε τελευταίως την δέσμευσιν ενός βιβλίου υπό τον τίτλον «Ο πατέρας μου, Αδόλφος Χίτλερ», που παρουσιάσθη υπό παρισινού εκδότου ως Απομνημονεύματά της. Η νέα ισχυρίζεται πράγματι ότι είναι κόρη του Χίτλερ. Η μητέρα της, Τίλλυ Φλάισερ, είχε κερδήσει το χρυσούν βραβείον των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου, το 1936, εις το αγώνισμα του ακοντίου γυναικών και κατόπιν της νίκης αυτής είχε φιλοξενηθή υπό του Φύρερ εις Μπερχτεσγκάντεν. Αλλά η Γκιζέλα Χώυζερ αρνείται ότι είναι η συγγραφεύς του βιβλίου, που θέτει εν αμφιβόλω την καταγωγήν της. Αλλωστε και το βιβλίον φέρει την υπογραφήν όχι της ιδίας, αλλά του Φιλίπ Μέρβιν, που υπήρξε μνηστήρ της. Η Τίλλυ Φλάισερ και ο τέως σύζυγός της, ιατρός Φριτς Χώυζερ, νόμιμος πατήρ της νέας, προσυπέγραψαν την αίτησιν δεσμεύσεως του βιβλίου. [Στην φωτογραφία η κ. Χώυζερ, το 2013.]

ΚΡΑΤΙΚΟΓΕΝΗΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΣΜΟΣ: Παρίσιοι, Ιούλιος.- Η Γαλλική Ακαδημία ανέμεινε την τελευταίαν ημέραν του ταξιδίου του προέδρου Ντε Γκωλλ εις την Σοβιετικήν Ενωσιν, διά να προβή εις αναθεώρησιν του ορισμού τον οποίον είχε δώσει εις την λέξιν «Κομμουνισμός». Ο ορισμός ούτος είχεν ως εξής: «Κοινωνικόν δόγμα ζητούν την κατάργησιν του δικαιώματος της ατομικής ιδιοκτησίας και την κοινωνικοποίησιν των αγαθών.» Κατά τον νέον ορισμόν, «Κομμουνισμός είναι πολιτικόν, οικονομικόν και κοινωνικόν δόγμα του οποίου η αρχή είναι η κοινωνικοποίησις των μέσων παραγωγής. Καθεστώς πολιτικόν τείνον εις την εφαρμογήν του δόγματος τούτου».

ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ: Βερολίνον, 2.- Κάτοικος του Ανατολικού Βερολίνου, ο οποίος επεχείρησε να διαφύγη εφονεύθη χθες την νύκτα, κατά μήκος του διαχωριστικού τείχους. Ο άγνωστος, ο οποίος, συμφώνως προς την κατάθεσιν αυτόπτου μάρτυρος, έφερε στολήν, διέσχισε την απαγορευμένην ζώνην πλησίον του τείχους, όταν ούτος εγένετο αντιληπτός υπό φρουρού, όστις έβαλεν εναντίον του διά μυδραλλιοβόλου. Ο φυγάς εβλήθη υπό ριπής, καθ’ ον χρόνον ανερριχάτο επί του τείχους. Εν συνεχεία, τέσσαρες κομμουνισταί φρουροί έσπευσαν και περισυνέλεξαν το πτώμα του αγνώστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή