ΝΑΙ για Ευρώπη, δημοκρατία και ασφάλεια

ΝΑΙ για Ευρώπη, δημοκρατία και ασφάλεια

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μείνουμε στην Ευρώπη, θα μείνουμε στο ευρώ. Δεν θα κάνουμε το χατίρι ούτε στο εξωτερικό ούτε στο εσωτερικό λόμπι της δραχμής. Εκείνοι που θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στον στενό πυρήνα της Ευρώπης και δεν θα τα καταφέρει θα διαψευσθούν. Δεν υπέφερε τόσo πολλά ο ελληνικός λαός για να βρει ο κάθε κ. Σόιμπλε το πάτημα που ενδεχομένως έψαχνε. Δεν θα αφήσουμε μία ανεύθυνη, τυχοδιωκτική κυβέρνηση να παίξει την τύχη του λαού και του Εθνους στα ζάρια. Την ώρα που χιλιάδες ταλαιπωρημένοι άνθρωποι φτάνουν με αγωνία στις ακτές μας για να βρουν ασφάλεια και ένα καλύτερο μέλλον, κάποιοι θέλουν να βάλουν εμάς σε τρύπιες βάρκες για να εγκαταλείψουμε τις ακτές της Ευρώπης σε αναζήτηση επαναστατικών φαντασιώσεων. Εκμεταλλεύθηκαν, όσο δεν πάει, τον απόλυτα δικαιολογημένο θυμό και την οργή του Ελληνα. Του έδωσαν κίβδηλες υποσχέσεις και ψεύτικες ελπίδες. Ο κ. Τσίπρας δεν δίνει ποτέ ξεκάθαρες απαντήσεις. Μας υπνώτισε όλους στον δρόμο προς τη δραχμή.

Το ΟΧΙ θα μας μετατρέψει σε μία τριτοκοσμική μπανανία, έρμαιο των μεγάλων γεωπολιτικών απειλών που ελλοχεύουν γύρω μας.

Ρωτούν οι πολίτες: «Μα ψηφίζοντας ΝΑΙ επιβραβεύω τα μνημόνια και δέχομαι το σχέδιο των δανειστών ως έχει;». Οχι λοιπόν. Το ΝΑΙ, αν συνοδευτεί από τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας. Τη Δευτέρα το πρωί θα πρέπει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να πάνε στις Βρυξέλλες και να διακηρύξουν «είμαστε εδώ, μείναμε στην Ευρώπη με μία ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού. Τώρα απαιτούμε μία πραγματικά έντιμη συμφωνία». Θα την πάρουμε, θα τα καταφέρουμε. Θα πετύχουμε μία μεγάλη μείωση του χρέους. Αρκεί να φτιάξουμε μία κυβέρνηση με πολύ μεγάλη στήριξη που θα απαρτίζεται από τους καλύτερους κάθε πολιτικού χώρου που θα υλοποιήσει γρήγορα αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Αν οι Ευρωπαίοι δεν σταθούν και αυτοί στο ύψος των περιστάσεων εκείνη την ώρα, κανείς δεν θα δικαιούται μετά να αναρωτηθεί γιατί «χάθηκε η Ελλάδα;».

Ρωτούν οι πολίτες: «Ψηφίζοντας ΝΑΙ θα ξαναέλθουν στην εξουσία οι πολιτικοί που μόλις καταψήφισα πριν από μερικούς μήνες;». Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να έχει σχέση με την προχθεσινή. Τελεία και παύλα.

Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Η Ελλάδα που ανήκει στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου μπορεί σε λίγες ημέρες να δέχεται ανθρωπιστική βοήθεια. Είναι ανάγκη να αντιληφθούν αυτή την πραγματικότητα οι ευάλωτοι και οι εύπιστοι που ενδίδουν στις σειρήνες του λαϊκισμού. Οι απελπισμένοι που έχουν την ψευδαίσθηση ότι δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν. Οι νέοι που υποτιμούν τους κινδύνους και δεν ξέρουν πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει αυτή η χώρα χωρίς το δίχτυ ασφαλείας της Ευρώπης.

Τη Δευτέρα το πρωί, πάντως, δώστε τα χέρια με αυτούς που λογομαχήσατε για το δημοψήφισμα, απαιτήστε την εθνική συνεννόηση. Είτε με το ΝΑΙ είτε με το ΟΧΙ όλοι στην ίδια χώρα θα ξαναζήσουμε. Μην το ξεχνάμε αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή