Νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ ο Ιωάννης Μπενίσης

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ ο Ιωάννης Μπενίσης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, κατόπιν παραίτησης του κ. Αντώνιου Βαρθολομαίου, ενώ καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο Ιωάννης Μπενίσης, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η ακρόαση των δύο ανδρών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες προτού η Ελλάδα τεθεί άτυπα σε καθεστώς χρεοκοπίας, ως η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που δεν πλήρωσε την οφειλόμενη δόση προς το ΔΝΤ.

Κατά τη συνεδρίαση, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στο ελλιπές βιογραφικό του κ. Μπενίση, ο οποίος είναι ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

Η σχέση αυτή γεννά ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, μιας και η υλοποίηση σημαντικού αριθμού έργων της ΕΥΔΑΠ εξαρτάται από την έγκριση της Περιφέρειας Αττικής.

«Το βιογραφικό του κ. Μπενίση είναι μόλις τρεις παράγραφοι. […] Αναγράφει πτυχίο με βαθμό καλώς. Αυτό δεν συμβιβάζεται με την υποτροφία, εκτός και αν αυτή ήταν ιδιωτική, διότι το ΙΚΥ απονέμει υποτροφία μόνο σε αριστούχους. Λέτε ότι εργαστήκατε στη φροντιστηριακή εκπαίδευση. Ωστόσο, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ΕΥΔΑΠ. Υπήρξατε συνέταιρος σε καφετέρια και εστιατόρια. Καμία σχέση με την ΕΥΔΑΠ. Καταλήγετε, πέραν των κομματικών σας περγαμηνών, ότι είστε από τους πρώτους που ασχοληθήκατε με φωτοβολταϊκά. Με ιδίους πόρους ή πήρατε επιδότηση;» είχε σημειώσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης την 30ή Ιουνίου, κατά την ακρόαση των κ. Μπενίση και Παπαδόπουλου στην επιτροπή της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή