49 χρόνια πρίν στην «Κ» 19.VΙΙ.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 19.VΙΙ.1966

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ: Ευμενείς αντιδράσεις εις μεγάλην μερίδα της Κοινής Γνώμης προεκάλεσεν η προχθεσινή ομιλία του αρχηγού της ΕΡΕ, εις την Χαλκίδα, διά της οποίας ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος καθώρισεν ενδεικτικώς τον δεκάλογον των στόχων μιας ειρηνικής επαναστάσεως, μέσα εις τα πλαίσια της ελευθερίας και των κρατούντων θεσμών. Η δήλωσις ότι αι εκλογαί πρέπει να γίνουν το αργότερον κατά το πρώτον ήμισυ του επομένου έτους εσχολιάσθη από τα απηχούντα τας απόψεις όλων των πολιτικών πτερύγων όργανα του Τύπου, όπως και -από ιδεολογικής πλευράς- η καταδίκη της δικτατορίας. [Συγκεκριμένως, είπεν ο κ. Κανελλόπουλος περί δικτατορίας]: « […] Από μωράν ψευδαίσθησιν κατέχονται όσοι νομίζουν ότι με ολίγην ή πολλήν δόσιν δικτατορίας, με επίδειξιν αντιδημοκρατικής πυγμής, θα εξασφαλισθή η δύναμις αποκρούσεως των κινδύνων που απειλούν την χώραν […]».

ΕΓΚΩΜΙΟΝ ΑΠΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου κ. Γεώργιος Παπανδρέου, σχολιάζων την σχετικήν περικοπήν του λόγου του κ. Κανελλοπούλου, είπε χθες τα εξής: «Τιμά τον κ. Κανελλόπουλον ο λόγος του εναντίον της δικτατορίας».

[Σημ. «Φ»: Η δικτατορία επεβλήθη ακριβώς οκτώ μήνες αργότερα, ανατρέψασα την κυβέρνηση Κανελλόπουλου.]

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Συναυλίαν δίδει ο κ. Μ. Θεοδωράκης μεθαύριον Πέμπτην 9 μ.μ. εις το Περιστέρι με συμμετοχήν λαϊκής ορχήστρας και πέντε τραγουδιστών.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ: Λονδίνον, 18.- Ο κ. Σπ. Μαρκεζίνης εξεχώρησε τα δικαιώματα της εκδόσεως εις την ελληνικήν και γαλλικήν γλώσσαν του έργου του υπό τον τίτλον «Πολιτική ιστορία της νεωτέρας Ελλάδος από της ελεύσεως του Καποδιστρίου μέχρι του θανάτου του Βασιλέως Παύλου, 1828 – 1964» εις τον εν Αθήναις εκδοτικόν οίκον «Πάπυρος», αποκλειστικόν συνεργάτην εν Ελλάδι του οίκου «Λαρούς». Η εκχώρησις των δικαιωμάτων αφορά μίαν 9ετίαν, η δε εκδότρια εταιρία ανέλαβε την υποχρέωσιν πέραν της καταβολής του συμφωνηθέντος ποσοστού εξασφαλίσεως εφ άπαξ αμοιβής εις τον συγγραφέα εκ μόνης της πρώτης εκδόσεως εις την ελληνικήν του ποσού των δραχμών 1.500.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή