Από το Λουξεμβούργο στην Καβάλα, μέσω Ευρώπης και συμφωνίας…

Από το Λουξεμβούργο στην Καβάλα, μέσω Ευρώπης και συμφωνίας…

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Λευκωσία της Κύπρου όπου βρισκόταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, αναγνωρισμένος πλέον φίλος της Ελλάδος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, χθες, παραδέχθηκε ότι «παρακολουθεί πολύ στενά την περαιτέρω εξέλιξη της συμφωνίας που υπέγραψαν 19 πολιτικοί ηγέτες, ομόφωνα, το πρωί της 13ης Ιουλίου 2015. Οπως είπε, «έμεινα άγρυπνος παρακολουθώντας την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή μέχρι τις 2.30 ξημερώματα της Πέμπτης», ώσπου να ανακοινωθεί το θετικό αποτέλεσμα – τα 229 «ναι», με τη συνδρομή Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, μια καθαρή πλειοψηφία. «Δεν καταλάβαινα λέξη απ’ ό,τι έλεγαν, αλλά άκουγα συχνά το όνομά μου. Μάλλον θα ’πρεπε τόσα χρόνια που μετέχω στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, να έχω μάθει ελληνικά»! Με τον Ελληνα επίτροπο Μετανάστευσης που δεν φεύγει από τις Βρυξέλλες, τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο πλευρό του, θα μάθει όχι μόνο να μιλάει καλά ελληνικά, αλλά να τα μιλάει με αρχηγικό τόνο! Ποτέ δεν είναι αργά κ. Γιουνκέρ, που είστε un vrai ami και ιδιαίτερα δημοφιλής με τους φωτογράφους και τους τηλεοπτικούς σχολιαστές… Ο κ. Γιουνκέρ, αφού ησύχασε με το θετικό αποτέλεσμα, πήγε να κοιμηθεί – στη συνάντησή του με τους προέδρους Αναστασιάδη και Ακιντζί είχαν βρεί ήδη κοινή κατανόηση για την προστασία της ονομασίας «χαλούμι», που και οι δύο κοινότητες το τιμούν στο τραπέζι τους και το Λουξεμβούργο επίσης.

Η «αποχή» και τι κοστίζει στη Βουλή των 299!

Σειρά του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και των συνεργατών του να μείνουν επίσης ξάγρυπνοι χθες, συζητώντας πιθανότητα ανασχηματισμού της κυβέρνησης, με υπουργούς που ψήφισαν «όχι» και με εκείνους που ψήφισαν «ναι», όχι για να μη χάσουν την «καρέκλα τους», αλλά για να «αξιοποιηθούν» στην κυβέρνηση που ψήφισε Ευρωζώνη! Δύσκολη νύχτα και για τα 6 «παρών» και για τη βουλευτή Καβάλας, με καταγωγή από τις Σέρρες, κ. Αλεξάνδρα Τσακανά, που η αποχή της από την ψηφοφορία προσμετρήθηκε στο αποτέλεσμα, μιας εθνικής σημασίας ιστορικής συνεδρίασης… Γράμμα της δεν έλαβε ή εάν έλαβε, δεν διάβασε ο επί της έδρας αντιπρόεδρος κ. Μητρόπουλος, ούτε ανέφερε τον λόγο της απουσίας. Αυτό το «απέχει» στέκει ή δεν στέκει, ο καθένας και η καθεμία μπορεί να πηγαίνει ή να μην πηγαίνει σε μία σοβαρή συνεδρίαση, και τι λέει επ’ αυτού ο κανονισμός της Βουλής των 300 (και όχι των 299!). Ολοι τον είχαν στο τσεπάκι τους, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τον κρατούσε ανοιχτό και αναφερόταν σ’ αυτόν. Πάντως, με μία αποχή, μάθαμε ποια είναι η κ. Αλεξάνδρα Τσακανά. «Επέλεξα ν’ απέχω για να εναντιωθώ στη συμφωνία», δήλωσε. Εξελέγη πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής στις 25 του Γενάρη 2015, ενώ την προηγούμενη φορά δεν είχε εκλεγεί. Οι ψήφοι θέλουν απόχη για να συλλεγούν. Μία αποχή μένει να δούμε πόσο θα κοστίσει, και αν…

Πρόσκληση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 1ης Αυγούστου 1291, από την Ελβετική Πρεσβεία της Ελλάδος, που θα γίνει στις 24 Ιουλίου 2015

Η ζωή, όμως, συνεχίζεται, η Ελλάδα είναι πάντα στην Ευρώπη και έχει φίλους πολλούς και καλούς και σε άλλα κράτη εκτός Ευρωζώνης! Οπως είναι η Ελβετία, όπου «όλα πάνε ρολόι», γιατί η εργασία έρχεται πρώτη και οι νόμοι, οι κανόνες ρυθμίζουν δημοκρατικά τη ζωή των Ελβετών. Η πρόσκληση που έφθασε στο γραφείο της «Κ» αφορά την εθνική επέτειο της Ελβετίας, που είναι η 1η Αυγούστου 1291, και εορτάζεται, μετά μουσικής μάλιστα, η 200στή επέτειος αναγνώρισης της Διαρκούς Ουδετερότητας της Ελβετίας από το Συνέδριο της Βιέννης 1815.

Αλλά και για να αποχαιρετήσουμε τον πρέσβη Lorenzo Amberg και την κ. Christiane Amberg που φεύγουν με μία δεξίωση φιλίας την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, από 19.00 έως 21.00. Διεύθυνση κατοικίας Εθνικής Αντιστάσεως 74, Χαλάνδρι, 152 31. Στον δροσερό κήπο θα παίξουν οι Μπάντες Πνευστών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελβετίας και Ελλάδος.

Τηλεφοσ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή