49 χρόνια πρίν… 17-VII-1966

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΝΤΙΡΑ ΓΚΑΝΤΙ: Μόσχα, 16.- Η πρωθυπουργός της Ινδίας κυρία Ιντίρα Γκάντι απεκάλυψε σήμερον ενταύθα ότι, ως υποστηρίζει η ρωσική Κυβέρνησις, άνευ της προηγουμένης συγκαταθέσεως του Ανόι είναι αδύνατος η ανάληψις πρωτοβουλίας ειρηνεύσεως του Βιετνάμ. […] Η κ. Γκάντι δεν επέτυχεν εις την προσπάθειάν της να πείση την Ρωσίαν να συγκαλέση από κοινού μες στην Αγγλίαν νέαν διάσκεψιν διά το Βιετνάμ. […] Η Ινδή πρωθυπουργός ανεχώρησεν εκ Μόσχας με την ρωσικήν υπόσχεσιν παροχής βοηθείας περίπου ενός δισεκατομμυρίου ρουβλίων (1.111 εκ. δολλαρίων) διά το τέταρτον πενταετές ινδικόν πρόγραμμα, περιλαμβάνον και την κατασκευήν μεγάλων εργοστασίων.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΑΝΟΪ: Ουασιγκτών, 16.- Ο κ. Αβερελ Χάρριμαν προειδοποίησε σήμερον ότι αν το Βόρειον Βιετνάμ κακοποιήση τους Αμερικανούς αιχμαλώτους, θα μεταβάλη την μορφήν του πολέμου, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν εστράφη εναντίον του βορειοβιετναμικού λαού. Η κακοποίησις των Αμερικανών αιχμαλώτων θα συνεπήγετο την μέχρι τέλους επιμονήν των Ηνωμένων Πολιτειών όπως τερματίσουν τον πόλεμον διά της ήττης των κομμουνιστών και θα εστρέφετο κατά των συμφερόντων των, με συνεπείας και διά το απώτερον μέλλον εις τας σχέσεις των δύο κρατών. […] Κατά πληροφορίας εκ Βερολίνου, κομμουνιστής διπλωμάτης εις την Ανατολικήν Γερμανίαν είπεν ότι το Ανόι σχεδιάζει να σκηνοθετήση δίκην και καταδίκην των Αμερικανών αεροπόρων εις καταναγκαστικά έργα, την οποίαν θα εκτίσουν ούτοι εις τα εργοστάσια και τας πετρελαιοδεξαμενάς που διατρέχουν τον κίνδυνον αεροπορικής επιθέσεως.

ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ: Σικάγον, 16.- Πέντε χιλιάδες εθνοφρουροί εισέδυσαν χθες εις το μαύρο «Γκέττο» του Σικάγου όπου προσφάτως εσημειώθησαν αιματηραί ταραχαί και συγκρούσεις. […] Ο δήμαρχος του Σικάγου κ. Ρίτσαρντ Ντάλεϋ εδήλωσεν ότι ο πάστωρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δεν είναι βεβαίως υπεύθυνος διά τας ταραχάς του Σικάγου, ορισμένοι όμως εκ των συνεργατών του είναι. Ούτοι ωμίλουν από έτους περί δημιουργίας ταραχών και εχρησιμοποίουν κινηματογραφικάς ταινίας διά να εκπαιδεύσουν τους νέους επί του τρόπου της διεξαγωγής των οδομαχιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή