49 χρόνια πρίν… 27 / 28-VII-1966

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΠΑ: ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ ΕΙΣΒΟΛΗΝ ΕΙΣ ΤΟ Β. ΒΙΕΤΝΑΜ: Ουασιγκτών, 26.- Αι Ηνωμέναι  Πολιτείαι διεχώρισαν σήμερον επισήμως την θέσιν των από την έκκλησιν του πρωθυπουργού του Νοτίου Βιετνάμ στρατηγού Κάο Κυ, περί αμέσου  διενεργείας  εισβολής  εις  το Βόρειον Βιετνάμ και στρατιωτικής αντιμετωπίσεως της Λαϊκής Κίνας. Εκπρόσωπος του Σταίητ Ντηπάρτμεντ εδήλωσεν: «Επανειλημμένως  η αμερικανική Κυβέρνησις υπεγράμμισεν ότι η στάσις της επί του βιετναμικού προβλήματος συνίσταται εις την μη διεύρυνσιν της συρράξεως. Δεν επιδιώκομεν να απειλήσωμεν οιοδήποτε καθεστώς και η αμερικανική πολιτική επί του ζητήματος παραμένει αμετάβλητος.»

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Λευκωσία, 26.- Αφίκοντο ενταύθα ο κ. Γύπαρης, ιδιαίτερος γραμματεύς του υπουργού Συντονισμού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και ο κ. Νικόλαος Μητσοτάκης, υιός του πρώην υπουργού, επί Κυβερνήσεως Ελευθερίου Βενιζέλου, Αριστομένους Μητσοτάκη, αποβιώσαντος εν Κύπρω το 1943, όπου ευρίσκετο εξόριστος.  Τα οστά  του θα μεταφερθούν εις Αθήνας διά να απονεμηθούν τιμαί υπουργού εν ενεργεία. [Σημ. “Φ”: Ο Αριστομένης Μητσοτάκης ηγήθηκε του Κινήματος του 1938 εναντίον του Μεταξά και μετά την καταστολή του διέφυγε στην Κύπρο.]

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΜΠΑΡΟΥΝΗΣ: Με βαθυτάτην θλίψιν ο επιστημονικός κόσμος και γενικώς η ελληνική κοινωνία επληροφορήθη τον θάνατον του διαπρεπούς χειρουργού Νικολάου Σμπαρούνη – Τρικόρφου […]. Ο εκλιπών επιστήμων απεβίωσεν το μεσονύκτιον, προχθές, κατόπιν χειρουργικής επεμβάσεως. […].

HUMPHREY DAVEY FINDLEY KITTO: Ο ελληνιστής κ. Κίττο, καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας εις το Πανεπιστήμιον του Μπρίστολ, θα ομιλήση σήμερον [28 Ιουλίου 1966] 7 μ.μ. εις τον παρά την Πνύκα χώρον και εις το πλαίσιον του παγκοσμίου εορτασμού διά τα 2.500 χρόνια του θεάτρου, με θέμα: «Η τραγωδία μίμησις εστίν ουκ ανθρώπων αλλά πράξεως». […].

ΒΟΥΣΤΑΣΙΟΝ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ:  (Από την στήλην “Σημειώσεις ενός Αθηναίου”.) Μου γράφουν ότι εις το κέντρον του Νέου Ψυχικού υπάρχει σταύλος με 30  αγελάδας και ότι εκ τούτου αφθονούν γύρω εις τα σπίτια κουνούπια και παντός άλλου είδους έντομα, ισχυρά δε είναι και η κακοσμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή