Από την πανσέληνο του Ιουλίου στην πανσέληνο του Αυγούστου – οφείλουμε λίγη μαγεία…

Από την πανσέληνο του Ιουλίου στην πανσέληνο του Αυγούστου – οφείλουμε λίγη μαγεία…

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανσέληνος απόψε, Παρασκευή 31, τελευταία ημέρα του Ιουλίου με καύσωνα την ημέρα και τη νύχτα ολόγιομο φεγγάρι και όνειρα για ένα ταξίδι, όχι μακρινό, το πολύ ώς τις Κολώνες του Σουνίου! Για τους περισσότερους αρκεί μια έξοδος με συντροφιά σε ταβερνάκι με γιασεμιά και θέα, αυτή είναι ακόμη δωρεάν! Αυτήν την εποχή όλοι είναι αμίλητοι, σαν μαγκωμένοι και διπλοκουμπωμένοι στον εαυτό τους. Δεν κάνουν σχέδια παρά μόνον όσο επιτρέπει η καθημερινή δόση από τα ΑΤΜ, για όσους έχουν ακόμη υπόλοιπο.

Από το Σάββατο αυτό, 1 Αυγούστου, έχουν αρχίσει ήδη οι όποιες διακοπές για τους εργαζόμενους με τις ραμμένες τσέπες! Σίγουρη απόλαυση παραμένει η προσμονή για την παινεμένη, την ασυναγώνιστη πανσέληνο του Αυγούστου! Μετάθεση, λοιπόν, των ονείρων ώς τότε, πέφτει Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, τότε που θα σημάνει και το καμπανάκι της επιστροφής από τις διακοπές. Ας πούμε, λοιπόν, στην πανσέληνο του Αυγούστου, σύμφωνα με το πνεύμα των καιρών: «Αϊ όου γιου, Γιου όου μι», κι όλοι μαζί χρωστάμε ένα Plan B έξω από τα συνηθισμένα – μια βόλτα στη φεγγαρόστρατα, μια βαρκάδα, ένα νυχτερινό μπάνιο σε θαλασσινή αγκαλιά. Γιατί η πανσέληνος του Αυγούστου, που είναι μια φορά τον χρόνο, αποτελεί ορόσημο για τους ρομαντικούς, ακριβώς όπως είναι η πανσέληνος του Γενάρη για τους γάτους!

Η μεγάλη ζέστη κάνει την πόλη να αχνίζει στην καρδιά του αθηναϊκού καλοκαιριού

Τυχεροί όσοι βρίσκονται κοντά στη θάλασσα αυτή την εβδομάδα, που πέρα από τα πολιτικά, είναι και κλιματικά ανεβασμένη. Υπομονή συνιστούν οι μετεωρολόγοι έως αύριο, που θα αρχίσει η κάμψη της θερμοκρασίας. Ας μην περιμένουμε δροσιές, αλλά μια επάνοδο στα «υψηλά φυσιολογικά» της εποχής, δηλαδή γύρω στους 35 βαθμούς.

Αλλά χθες ήταν το μεγάλο καμίνι. Οπως και σήμερα βέβαια, με την ευχάριστη προσμονή μιας καλύτερης κατάστασης σήμερα το βράδυ. Η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας αυτές τις μέρες είναι δύσκολη, καθώς όλα αχνίζουν. Αλλά αυτό που προκαλεί δυσφορία, σε συνδυασμό και με την υγρασία, είναι η ποιότητα του αέρα που έχει δημιουργήσει έναν κλωβό πάνω από την πυρακτωμένη πόλη.

Μάλλον είχαμε βιαστεί να μιλήσουμε για ήπιο καλοκαίρι, αν και τα κυνικά καύματα του Ιουλίου είναι αναπόφευκτα στη διάρκεια του ελληνικού καλοκαιριού. Είχαμε αναθαρρήσει με τον δροσερό Ιούνιο και ακόμη και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου είχε κυλήσει με φυσιολογικές τιμές. Σκυτάλη, πλέον, στον Αύγουστο, που, άγνωστο τι μας επιφυλάσσει, καταφθάνει για να μας βρει εξουθενωμένους από αυτό το σκληρό καλοκαίρι. Αύριο ξεκινά η άδεια χιλιάδων Ελλήνων και ας ελπίσουμε ότι θα τονωθεί η τουριστική κίνηση και ότι το όμορφο καλοκαίρι της πατρίδας μας θα μας κάνει να ξεχάσουμε για λίγο τα δύσκολα. Ο Αύγουστος θα μας φέρει στην ευθεία της κορύφωσης του καλοκαιριού, που θα αρχίσει να μελώνει και να μικραίνει και τη μέρα…

Τηλεφοσ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή