Οι ευαισθησίες των Πειθαρχικών

Οι ευαισθησίες των Πειθαρχικών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Ξεχείλισε από «δημοκρατική» ευαισθησία η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (30.7.2015). Αφιονισμένοι ιεροκήρυκες του «άλλου κόσμου» (ένθα απέδρα πάσα οδύνη, λύπη και στεναγμός) ξεσπάθωσαν με αφορμή το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα της μιας βδομάδας. «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε», αλλά δεν εξηγούν πού υπήρξε ΟΧΙ. Στο Preliminary Debt Sustainability Analysis; Ή στον καπιταλισμό που έχουν εκείνοι στο μυαλό τους; Βεβαίως, από κόρακες μόνο «κρα» θα ακούσεις, και όσο πιο Αριστεροί δηλώνουν κάποιοι τόσο περισσότερο σιχαίνονται τη Δημοκρατία. Υπήρξε όμως μία εισήγηση που πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα, διότι δείχνει τα μελλούμενα, αν η φασιστική Αριστερά αποκτήσει μεγαλύτερη εξουσία.

«Πολιτικό δημοσιογραφικό ρουλεμάν που επιχειρεί σήμερα να ρίξει στα σκυλιά τον Γιάνη Βαρουφάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη Νάντια Βαλαβάνη» κατήγγειλε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Αντώνης Νταβανέλος. «Απαιτώ από το Μαξίμου να ασκήσει τη δύναμη που έχει για να ξεσκίσει αυτό το ρουλεμάν», είπε χειροκροτούμενος από τους υπόλοιπους Σταλινικούς της μάζωξης. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Νταβανέλος είναι δημοσιογράφος και υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών) και του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών).

Δεν θα σχολιάσουμε την κρίση του κ. Νταβανέλου περί ύπαρξης ή μη αυτού του «ρουλεμάν». Το βάθος της ανάλυσής του φαίνεται ανάγλυφα και από την επιλογή του πολιτικού χώρου στον οποίο βρίσκεται. Το ερώτημα είναι τι ακριβώς πρέπει να κάνει το Μαξίμου σε σχέση με τους δημοσιογράφους που καταγγέλλει ο κ. Νταβανέλος; Να πάρει τους διευθυντές τηλέφωνο για να «συνετίσει» όσους αρθρογράφους βάλλουν κατά Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη; Να στείλει τάγματα εφόδου στα σπίτια τους; Να τους εξορίσει; Πώς ακριβώς θα χρησιμοποιήσει το Μαξίμου την «εξουσία που έχει»; Οπως τη χρησιμοποιούσε η Καγκελαρία του Χίτλερ ή το Κρεμλίνο του Στάλιν; Φανταζόμαστε ότι όλα αυτά τα ερωτήματα θα θέσουν στον ίδιο τον κ. Νταβανέλο τα φημισμένα για την ευαισθησία τους Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ. Τι στην ευχή; Εδώ κάλεσαν σε απολογία δεκάδες δημοσιογράφους για την άποψη που είχαν. Θα διστάσουν να ζητήσουν εξηγήσεις από κάποιον που ζητά ωμή παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στα δημοσιογραφικά πράγματα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή