Ομηροι μιας κηλίδας διόλου ωχράς

Ομηροι μιας κηλίδας διόλου ωχράς

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα ήταν εγκληματικό να κηλιδωθεί η Αριστερά από την ψήφιση ενός Μνημονίου», σύμφωνα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Προφανώς η πρόεδρος της Βουλής ζύγισε μέσα της το κόστος ανάμεσα στο κόμμα, την υπογραφή της συμφωνίας και την πορεία της χώρας, και κατέληξε ότι η πλάστιγγα γέρνει προς την πλευρά του κόμματος και όχι της χώρας. Το ζήτημα αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και ξεβάφει πάνω στον ελληνικό λαό επειδή είναι η εκλεγμένη κυβέρνησή του, από την οποία και εξαρτάται η επιβίωσή του. Ατέρμονη η κουβέντα, για εσωτερική κατανάλωση και μόνο, τη στιγμή που μεγάλα προβλήματα βρίσκονται εκτός ελέγχου (από το μεταναστευτικό έως τη φοροδιαφυγή) και η χώρα παραπαίει. Η ειδησεογραφία των ημερών, εγκλωβισμένη κι αυτή, όπως και η Ελλάδα, σε ένα ασφυκτικό, επαναλαμβανόμενο κύκλο επιχειρημάτων, επιτείνει την ομηρία στην ακινησία και στην εσωστρέφεια. Εκ νέου. Γιατί από τον Πόουλ Τόμσεν στην Ντέλια Βελκουλέσκου, εδώ και μία πενταετία δηλαδή, το μόνο που έχει αλλάξει στην Ελλάδα είναι, εκτός από τους εκπροσώπους της τρόικας, η ηλικία του πληθυσμού της και η κατάσταση της οικονομίας. Και στα δύο προστίθενται χρόνια, βάρη και χρέη. Την άποψη ότι το βασικό πρόβλημα είναι η «κηλίδωση της Αριστεράς» την ασπάζονται κι άλλοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αιφνίδια δημοσιότητα, εντός και εκτός Ελλάδος, μαζί με την ηδύτητα της πρώτης φοράς εξουσίας έχει υφάνει ένα παραισθητικό (καθόλου προστατευτικό) κουκούλι για την πλειοψηφία των μελών του κυβερνώντος κόμματος. Μέσα από αυτό βιώνουν μια πραγματικότητα αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, ετεροχρονισμένη, καθηλωμένη, και γι’ αυτό όλο και πιο συρρικνωμένη, την οποία ερμηνεύουν με παρωχημένα γνωστικά εργαλεία. Θεωρούν πως αναβιώνοντας τη δική τους Αριστερά, των αρχών του 20ού αιώνα, θα σώσουν την Ελλάδα και θα αλλάξουν την Ευρώπη του 21ου. Ωχρά κηλίδα λέγεται η κεντρική περιοχή του αμφιβληστροειδούς. Η ωχρά κηλίδα είναι υπεύθυνη για την κεντρική όραση και μας επιτρέπει να βλέπουμε με μεγάλη ευκρίνεια έτσι ώστε να αντιλαμβανόμαστε τις λεπτομέρειες της εικόνας. Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια, η πιο συχνή πάθηση σχετίζεται με την ηλικία, ονομάζεται ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης. Η εκφύλιση, όπως αποδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνο ηλικιακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή