Απαιτείται θαύμα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαμωμένοι από την εξάμηνη ιλαροτραγωδία της λεγόμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αποχαυνωμένοι από τη ζέστη, οι Ελληνες πολίτες που διατηρούν ακόμη την αίσθηση της πραγματικότητας περιμένουν με δικαιολογημένο σκεπτικισμό την επόμενη φάση. Ενιωσαν ασφαλώς σχετική ανακούφιση όταν ο πρωθυπουργός υπέγραψε, με μεγάλη καθυστέρηση είναι η αλήθεια, τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, αλλά ο συνδυασμός όλων εκείνων που προηγήθηκαν και των άλλων που ακολούθησαν μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν επιτρέπει αισιοδοξία.

Ιδιαίτερα όταν οι ίδιοι άνθρωποι που, είτε ως αντιπολιτευόμενοι είτε ως διαχειριστές της εξουσίας, έκαναν τα πάντα για να οδηγήσουν τη χώρα στην καταβαράθρωση αναμένεται ότι στο εξής θα λειτουργούν λογικά, καθώς την τελευταία στιγμή είδαν το φως το αληθινό. Αν και συνεχίζουν να διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πιστεύουν στη συμφωνία που υπέγραψαν, άρα θεωρούν ότι με τη συγκεκριμένη συνταγή δεν θα σωθεί η χώρα, αλλά θα την εφαρμόσουν…

Αν τα καταφέρουν οι λεγάμενοι -και μακάρι-, θα πρόκειται περί θαύματος. Το πιθανότερο είναι ότι, εφόσον συντελεστεί ένα τέτοιο θαύμα, θα οφείλεται σε άλλους παράγοντες και όχι στα πρόσωπα που σήμερα εκπροσωπούν τον «λογικό» και «εξημερωμένο» ΣΥΡΙΖΑ, εννοώντας φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα και τους πιστούς του. Είναι πολύ νωπές ακόμη οι μνήμες των επιδόσεών τους, τις οποίες άλλωστε φροντίζουν να συντηρούν με αντιφατικές και αλλοπρόσαλλες δηλώσεις, όπως και με μια συνεχή επίδειξη ανικανότητας ακόμη και σε τομείς που υποτίθεται ότι θα ήθελαν να διακριθούν γιατί είναι συμβατοί με τα οράματα και τις εξαγγελίες τους. Τρανό παράδειγμα, η άθλια διαχείριση των παράνομων μεταναστών που καταφτάνουν κατά εκατοντάδες στη χώρα!

Παρ’ όλα αυτά, και για λόγους που άλλοι έχουν την εξήγησή τους και άλλοι όχι, ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να έχει απήχηση σε πολύ σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης. Ταυτόχρονα όμως η Ελλάδα, μέσα στην τραγική κατάστασή της, παραμένει όμηρος των εσωκομματικών τριβών και εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός δεν δείχνει διάθεση απεγκλωβισμού για να κυβερνήσει τη χώρα. Κρίνοντας μάλιστα από το παρελθόν, δηλαδή την κυριαρχία των Λαφαζαναίων και των ακραίων συνιστωσών στον καθορισμό της πολιτικής γραμμής του κόμματος (τα πολιτικά κείμενα είναι αδιάψευστα ντοκουμέντα), την αντίστοιχη ρητορική, τις επιλογές των υποψήφιων βουλευτών, τη συγκρότηση της κυβέρνησης, τις τοποθετήσεις του Γ. Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων, σε κρίσιμα πόστα, τη στάση του πρωθυπουργού στη λεγόμενη διαπραγμάτευση, τις λανθασμένες εκτιμήσεις του για την Ευρώπη και το διεθνές περιβάλλον και την πλήρη άγνοιά του στα οικονομικά, είναι πολύ αμφίβολο κατά πόσο μπορεί ο ίδιος και οι επιτελείς του να βγάλουν τη χώρα από τα σημερινά αδιέξοδα.

Γι’ αυτό λέμε ότι το θαύμα είναι απαραίτητο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή