Αλόγιστα μαθηματικά

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χαστούκι του αστυνομικού στην Κω εις βάρος μετανάστη ήταν χαστούκι εις βάρος όλων των μεταναστών και προσφύγων. Και συγχρόνως ήταν σφαλιάρα, συμβολική πλην πολύ δυνατή, στο πρόσωπο των πάμπολλων Ελλήνων, στα νησιά και παντού, που δεν έπαψαν στιγμή να δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους αναγκεμένους. Δίχως να ενδιαφέρονται για τη χώρα της καταγωγής ή τη θρησκεία τους. Ηταν σφαλιάρα στους Γιατρούς του Κόσμου, στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στα μέλη όσων μη κυβερνητικών οργανώσεων ιδρύθηκαν για να προσφέρουν ανιδιοτελώς και όχι για να ενθυλακώνουν δολίως επιχορηγήσεις. Αλλά και σε όσους λιμενικούς και αστυνομικούς δεν περνούν το καθήκον τους από την κρησάρα της εθνικιστικής μαγκιάς.

Θα λέγαμε όμως τη μισή αλήθεια, αν ισχυριζόμασταν ότι νιώσαμε όλοι ντροπιασμένοι και βαθιά προσβεβλημένοι με το χαστούκι αυτό. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φιλοξένησαν και τούτη τη φορά ουκ ολίγους λεβέντες που δεν δίστασαν να πουν στον δράστη «γεια στο χέρι σου» και, περίπου, να απαιτήσουν όχι μόνο την απαλλαγή του αλλά και την τιμητική προαγωγή του. Διότι, λέει, αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι η κατάλληλη για τους «υπανθρώπους» από την Ασία και την Αφρική. «Για να πάρουν το μήνυμα».

Οι τωρινοί υπερασπιστές του χαστουκιού (που προ ημερών μάλλον θα γελούσαν με την καρδιά τους ακούγοντας για τον πρώην αστυνομικό που έτρωγε τα λεφτά μεταναστών παριστάνοντας τον εν ενεργεία) είναι πάνω-κάτω οι ίδιοι που δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους όταν ο κ. Κασιδιάρης χαστούκισε την κ. Κανέλλη. Τις ίδιες ιδέες θα ασπάζονται. Της ίδιας θλιβερής «ελληνικότητας» κήρυκες θα είναι, που την τρέφει η μισαλλοδοξία και το νταηλίκι εις βάρος αδυνάμων. Και δεν χωράει αμφιβολία ότι θα προσυπογράφουν μέχρι κεραίας όσα είπε προχθές κ. Κασιδιάρη με φόντο τον Ελαιώνα. Οταν γνωστοποίησε πως υπάρχει σχέδιο εξισλαμισμού της χώρας. Κατόπιν αυτού, οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε σαν τζιχαντιστή κάθε πρόσφυγα, κυρίως δε τα βρέφη, ώστε να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του.

Τι άλλο θα προσυπέγραφαν ενθουσιωδώς οι χαστουκολάτρες; Μα τη νέα προσφορά του κ. Ανδρέα Λοβέρδου στην επιστήμη των Μαθηματικών του Κυνισμού. Ποιος Λομπατσέφσκι τάχα πιονιέρος. Ο κ. Λοβέρδος, αυτός μάλιστα. Ιδού η «εξίσωσή» του: «ΚΩΣ: 30% μείωση κρατήσεων με το δημοψήφισμα έλεγαν οι ξενοδόχοι, 5.500 παράνομοι μετανάστες = 39% ΣΥΡΙΖΑ». Η αλήθεια είναι ότι σε κακοήθη χαιρεκακία το τουίτ αντιγράφει εκείνο το αλήστου μνήμης του κ. Γεωργιάδη: «Ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ; Μπόνους ένας λαθρομετανάστης στο σπίτι σου». Είναι όμως ένα αμάχητο τεκμήριο της ιδεολογικής συνέπειας του κ. Λοβέρδου, που αποστομώνει όσους μυκτηρίζουν την αστασία των απόψεών του. Ο,τι λέει τώρα ο κ. πρώην το έλεγε και τον Απρίλιο. Τιτιβίζοντας: «Πενταπλάσιος αριθμός παράνομων μεταναστών φέτος από ανατολικό Αιγαίο. Η κυβέρνηση είναι η αιτία». Σωστά. Μήπως ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κι ο κ. Ρέντσι της Ιταλίας;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή