49 χρόνια πρίν στην «Κ» 30.VΙΙΙ.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 30.VΙΙΙ.1966

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΙΒΕΛΛΟΣ ΚΑΤΑ ΑΝΔΡΕΑ:  (Πρωτοσέλιδος στην «Κ» με την υπογραφή Ο Ρεπόρτερ.) «Επτυσε και πάλιν ο Δελφίνος! Συνδυάζων κατά τρόπον ακατανόητον και συγχέων την άσκησιν της πολιτικής με τα παράγωγα των δραστηρίως υπερλειτουργούντων σιελογόνων αδένων του, ο υπερανένδοτος βλαστός του αρχιανενδότου γεννήτορος […]. Βεβαιούται δε υπό… ειδικών ότι τάσιν προς το πτύειν εμφανίζουσιν άτομα ροφώντα διά της φιαλοσύριγγος, εν τη χυδαϊζούση “λουλά”, εν τοις χασισοποτείοις τα φύλλα και τα άνθη της ινδικής καννάβεως, επεξειργασμένα και φερόμενα προς πώλησιν υπό “εμπόρων” εις πλακούντας προς τους εν τη ομοταξία αποκαλουμένους “χαρμάνηδες” δηλονότι τους εν νηστεία τελούντας λάτρεις του ναρκωτικού… […] Δεν αποκλείεται δε οι δικασταί να αποφανθώσιν ότι δει να οδηγηθή ο Δελφίνος εις ιατρούς προς ρύθμισιν των υπερκρίσεων των σιελογόνων αδένων του… […]».

ΚΙΝΕΖΙΚΗ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ» ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ: Πεκίνον, 29.- Η πνευματική επανάστασις εις την λαϊκήν Κίναν, που γίνεται υπό τας ευλογίας και την αιγίδα του αρχηγού του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας κ. Μάο Τσε Τουγκ, προσέλαβεν ήδη σαφώς αντισοβιετικήν μορφήν. Σήμερον, περίπου 200.000 διαδηλωταί, κατά πλειοψηφίαν «ερυθροί φρουροί», ωργάνωσαν ογκώδη διαδήλωσιν έξωθι της ενταύθα πρεσβείας της Σοβιετικής Ενώσεως. Παρ’ όλον ότι, μετά τας δοθείσας άνωθεν και υπ’ αυτού τούτου του Μάο οδηγίας και εντολάς, η διαδήλωσις διεξήχθη ειρηνικώς, εν τούτοις οι διαδηλωταί εκραύγαζον από καιρού εις καιρόν: «Κάτω ο σοβιετικός ρεβιζιονισμός» και άλλα αντισοβιετικά συνθήματα. Το [γιουγκοσλαβικόν πρακτορείον ειδήσεων] «Τανγιούγκ», εξ άλλου, μετέδωσεν ότι δύο διπλωμάται της Ανατολικής Γερμανίας εκακοποιήθησαν υπό νεαρών διαδηλωτών, πλησίον της σοβιετικής πρεσβείας.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΑΙ: Με το ρωσικόν επιβατηγόν «Αρμενία» αφίκοντο χθες εις Πειραιά, προερχόμενοι εξ Οδησσού, 118 Ρωσοπόντιοι, οι οποίοι θα εγκατασταθούν οριστικώς εις Πειραιά και 7 επαναπατριζόμενοι κομμουνιστοσυμμορίται.

ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΟΣ: Λαμία, 29.- Εις την Αμφίκλειαν εφονεύθη από έκρηξιν χειροβομβίδος την οποίαν ανεύρε και περιεργάζετο ο 13ετής μαθητής […]. Την χειροβομβίδα είχεν αποκρύψει ο πατήρ του εις ένα ερμάριον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή