ΛΥΝΤΟΝ ΤΖΟΝΣΟΝ: Ντητρόιτ, Μίτσιγκαν, 5.– Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Λύντον Τζόνσον ομιλών σήμερον ενταύθα είπεν ότι είναι έτοιμος να καθορίση χρονολογίαν διά την αποχώρησιν των αμερικανικών δυνάμεων από το Βιετνάμ, εφ’ όσον το Βόρειον Βιετνάμ έπραττε παρομοίως αναφορικώς με τα ιδικά του στρατεύματα. […] Εν συνεχεία ο πρόεδρος Τζόνσον έτεινε ταυτοχρόνως την χείρα προς την Σοβιετικήν Ενωσιν και την Λαϊκήν Κίναν, δηλώσας ότι πέραν του πολέμου εις το Βιετνάμ θα πρέπει να προλειανθή το έδαφος διά το έργον της συνδιαλλαγής που θα μας οδηγήση εις μίαν διαρκή ειρήνην. «Τούτο, κατέληξεν, αποτελεί το θεμέλιον της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών.»
ΚΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΣΣΔ: Πεκίνο, 5.– Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής Κυβερνήσεως Χο Λουγκ επετέθη δριμύτατα εναντίον της Σοβιετικής Ενώσεως ειπών τα εξής: «Ο κινεζικός λαός καταγγέλλει τους Ρώσους υπευθύνους του ρεβιζιονισμού διά την διπρόσωπον πολιτικήν των περί δήθεν υποστηρίξεως της βιετναμικής αντιστάσεως εναντίον της αμερικανικής επιδρομής, ενώ εις την πραγματικότητα επρόδωσαν αυτήν.»
ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: (Τα νέα βιβλία) «Οι κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα». Σχ. 8ον. Σελ. 89. Εκδοσις «Ομίλου Αλεξάνδρου Παπαναστασίου» Αθήναι 1966. [Σημ. «Φ»: Κύριος εμπνευστής του Ομίλου Παπαναστασίου ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.]
ΓΛΩΣΣΑΜΥΝΤΟΡΕΣ: (Από πρωτοσέλιδον σχόλιον της «Κ».) […] Ο ιδιώτης κ. Ε. Τούντας κατέθεσε μήνυσιν εις τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών εναντίον του υπουργού της Παιδείας, του τέως γενικού γραμματέως του υπουργείου και του προέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου διότι: «Κατά παράβασιν του άρθρου 107 του Συντάγματος εισήγαγον εις τα σχολεία αναγκαστικώς βιβλία γραμμένα εις χυδαίαν γλώσσαν ιδικής των κατασκευής, την οποίαν αποκαλούν δημοτικήν.» […]. [Σημ. «Φ»: Το «γραμμένα» είναι η χυδαϊστί εκδοχή του «γεγραμμένα».]
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΟΤΣΑΡΙΔΑΣ: Απέθανεν το παρελθόν Σάββατον [3 Σεπτεμβρίου 1966] εις το Λονδίνον […] ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Ελευθέριος Κοτσαρίδας.