49 χρόνια πρίν στην «Κ» 20.ΙX.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 20.ΙX.1966

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΥΜΠΑΣ, ΡΑΣΚ, ΜΑΚΝΑΜΑΡΑ: Νέα Υόρκη, 19.- Ο υπουργός των Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Ντην Ρασκ και ο Ελλην συνάδελφός του ναύαρχος Ιωάννης Τούμπας, εις συνάντησίν των η οποία διήρκεσεν πλέον των δύο ωρών, συνεζήτησαν χθες εις το Σταίητ Ντηπάρτμεντ. […] Μεταξύ των συζητηθέντων θεμάτων ήτο και το Κυπριακόν [αλλά] η συζήτησις δεν περιέλαβε λεπτομερείας αφορώσας τον ελληνοτουρκικόν διάλογον. […] Ακολούθησε συνάντησις του κ. Τούμπα με τον υπουργόν Αμύνης κ. Ρόμπερτ Μακναμάρα.

ΤΣΙΑΝΓΚ ΤΣΙΝΓΚ: Χονγκ Κονγκ, Σεπτέμβριος.- Η Τσιανγκ Τσινγκ, η ηθοποιός σύζυγος του ηγέτου της κομμουνιστικής Κίνας Μάο Τσε Τουγκ, εμφανίζεται ήδη και αυτή ως προσωπικότης του δημοσίου βίου της χώρας της. Η κ. Μάο είναι περίπου 45 ετών, ενώ ο σύζυγός της 72. Εως προσφάτως, η κ. Μάο παρέμενε μακράν του πολιτικού προσκηνίου. Τώρα, όμως, που ο Μάο επιδιώκει την επιβίωσιν των δογμάτων του διά της εκκαθαρίσεως των επικριτών του και της αναδιοργανώσεως της κομματικής μηχανής, η σύζυγός του εμφανίζεται ως σημαίνουσα προσωπικότης.

ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ – ΚΑΤΡΑΚΗΣ: Παρουσία πολλού κόσμου εδόθη χθες εις το Ηρώδειον η συναυλία της «Πειραματικής Ορχήστρας» του Δήμου Αθηναίων. […] Το πρόγραμμα περιελάμβανεν έργα Ουίλλιαμ, Σούμαν, Χαίντελ και Οχάνα, εξετελέσθη δε υπό την διεύθυνσιν του κ. Μάνου Χατζιδάκι, με σολίστ την κ. Λίναν Λαλάντη (τσέμπαλο) και τον βαρύτονον κ. Γ. Μούτσιον. Ο κ. Μ. Κατράκης, εξ άλλου, ήτο αφηγητής εις το τρίτον έργον του προγράμματος («Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιεθ Μεχίας»).

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ: Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσίασε το παρελθόν Σάββατον εις το Ηρώδειον και εις το πλαίσιον του Φεστιβάλ Αθηνών το ορατόριον «Αγιος Παύλος» του κ. Πέτρου Πετρίδη, το οποίον εξετελέσθη υπό την διεύθυνσιν του συνθέτου, με μεγάλην επιτυχίαν.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: Ο αριθμός κυκλοφορίας των αυτοκινήτων πλησιάζει αισίως τα 240.000 και έχει ο Θεός!…

Ο ΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΤΟΤΟΣ: Καταζητείται υπό των αστυνομικών αρχών ο επικίνδυνος κακοποιός Δ. Σιδέρης ή Τοτός ή Παπαδάκης ή Αράπης ή Δασκαλόπουλος, ετών 36, ο οποίος εδραπέτευσε την 4ην παρελθόντος Απριλίου, ενώ μετεφέρετο εις τας φυλακάς Αιγίνης διά να εκτίση ποινήν καθείρξεως 8 ετών. Ούτος από την ημέραν της αποδράσεώς του έχει διαπράξει πολλάς κλοπάς και διαρρήξεις. Ηρχισε την δράσιν του από ηλικίας 14 ετών και έχει εις το ενεργητικόν του πολλάς φυλακίσεις και αποδράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή