49 χρόνια πρίν… 24-ΙΧ-1966

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΛΙΤΤΟΝ: Η εταιρεία Λίττον απέσυρε χθες τας προτάσεις της όπως αναλάβη την οικονομικήν ανάπτυξιν της Κρήτης και της Δυτικής Πελοποννήσου. […] Ο υπουργός Συντονισμού κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξέφρασε την λύπην του. […] Διά λόγους καθαράς κομματικής σκοπιμότητος, είπεν ο κ. Μητσοτάκης, τόσον η Ενωσις Κέντρου όσον και η ΕΔΑ κατεπολέμησαν την επιχειρηθείσαν συνεργασίαν διά τοιούτων μεθόδων, ώστε να αναγκάσουν την Λίττον να αποσύρη τας προτάσεις της […]. Η Κυβέρνησις, είπεν ο κ. Μητσοτάκης, καταγγέλλει την πολιτικήν αυτήν, η οποία κατέληξεν εις την απομάκρυνσιν της Λίττον προς μεγάλην ζημίαν της προσπαθείας διά την οικονομικήν ανάπτυξιν της Κρήτης και της Δυτικής Πελοποννήσου. […] Παράγοντες της Ενώσεως Κέντρου προσκείμενοι εις τον κ. Ανδρέαν Παπανδρέου, αναφερόμενοι εις τας δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη […], υπεστήριζον την νύκτα τα εξής: «Η εταιρία απέσυρε τας προτάσεις της, αφού απεκαλύφθη, κατά την συζήτησιν εις την βουλήν, ότι επρόκειτο περί τεχνάσματος εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Διότι απεδείχθη ότι η Λίττον ουδεμίαν υποχρέωσιν ανελάμβανε να πραγματοποιήση συγκεκριμένα έργα και ουδεμίαν κύρωσιν θα υφίστατο διά την μη πραγματοποίησιν […].»

ΜΙΧΑΗΛΟ ΜΙΧΑΗΛΩΦ: Βελιγράδιον, 23.- Ο ρωσικής καταγωγής Γιουγκοσλάβος Μιχαήλο Μιχαήλωφ, 32 ετών, πρώην υφηγητής της Φιλολογίας εις το Πανεπιστήμιον της πόλεως Ζαντάρ, κατεδικάσθη σήμερον εις 12μηνον φυλάκισιν, με την κατηγορίαν της δημοσιεύσεως εις το εξωτερικόν δυσφημιστικών άρθρων διά την Γιουγκοσλαβίαν. Ο καταδικασθείς υφηγητής ήσκησεν έφεσιν κατά της αποφάσεως και αφέθη προσωρινώς ελεύθερος.

ΝΙΚΟΣ Ε. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ: Μετεδόθη εκ Λονδίνου ότι ο Ελλην οικονομολόγος κ. Νικ. Ε. Δεβλέτογλου εξελέγη εντεταλμένος υφηγητής των Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. [Σημ. «Φ»: Το γνωστό LSE.] Πρόκειται περί του πρώτου Ελληνος επιστήμονος, ο οποίος εκλέγεται υφηγητής εις την διεθνώς γνωστήν Σχολήν. […].

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Λονδίνον, 23.- Περί την 10ην νυκτερινήν απεβίωσεν εις το νοσοκομείον όπου ενοσηλεύετο από εξαημέρου, υποβληθείς εις εγχείρησιν, ο βουλευτής της ΕΡΕ και πρώην υπουργός Αριστείδης Πρωτοπαπαδάκης.

ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ: Πόλις του Μεξικού, 23.- Καταγγελίαι αι οποίαι έφθασαν εις τας αρμοδίας αρχάς της Πόλεως του Μεξικού ανέφερον ότι το 30% των κρατουμένων γυναικών εις τας φυλακάς παρουσιάζονται εγκυμονούσαι. Ο ξυλουργός των φυλακών, το όνομα του οποίου δεν απεκαλύφθη, εδήλωσεν εμφαντικώς: «Δεν έχω καμμίαν σχέσιν εις το ζήτημα τούτο.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή