Κυνικά τείχη

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει και η Ευρώπη τούς Ντόναλντ Τραμπ της. Μόνο που ενώ προς το παρόν ο υπεραντιδραστικός υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων απειλεί ότι θα περιτειχίσει τις ΗΠΑ, να μην περνάει «λαθρομεταναστευτικό» κουνούπι, οι ομοϊδεάτες του Ευρωπαίοι έχουν ήδη πιάσει το μυστρί. Για να αναβαθμίσουν σε τείχη τα σύρματα (γιατί όχι ηλεκτροφόρα, παλικάρια;). Να αποκλειστεί ο εχθρός. Να μην πατηθεί η Κεντρική Ευρώπη από τους Ανατολίτες με μερικούς αιώνες αργοπορία. Και προπάντων για «να μην πληγεί ο χριστιανισμός» (Χριστέ μου, πόσα άλλα απαίσια θα γίνουν στ’ όνομά σου;) από τους μουσουλμάνους.

Σε λίγο καιρό, κι έτσι γρήγορα όπως εξαναγκάζονται να δουλέψουν στρατιώτες και φυλακισμένοι, οι δορυφόροι θα καταγράφουν από ψηλά μια Ευρώπη κομμένη σε περίκλειστα εθνοτεμάχια. Με τα Κυνικά της Τείχη, που τα υψώνει ο εθνοφυλετισμός διαφόρων ηγετίσκων της, να ανταγωνίζονται τα Σινικά. Αλλά η απόδραση από την κόλαση της Ασίας και της Αφρικής θα συνεχίζεται. Μια κόλαση που τη συγκατασκεύασαν κάμποσες ευρωπαϊκές δυνάμεις, πιστές στα συμφέροντά τους και στα συμφέροντα του Μεγάλου Οδηγού, των ΗΠΑ. Δεν θα βλέπαμε ανθρώπους αποφασισμένους να ποντάρουν τη ζωή τους σε θάλασσες και ποτάμια, σε λίγο και στον πάγο των βουνών, αν δεν υπήρχε αυτή η κόλαση. Η επίγεια. Η μόνη ικανή να τρομάξει στ’ αλήθεια τους ανθρώπους. Δεν θα βλέπαμε ανάπηρους (κάποια σφαίρα ή βόμβα θα τους ακρωτηρίασε) αποφασισμένους να διανύσουν χιλιάδες χιλιόμετρα, με ήλιο και βροχή. Δεν είναι μόδα η απόδραση, όπως λένε ήδη οι κακοήθεις όλων των εθνών, με τους αρχιφασίστες της Χ.Α. πρώτους ανάμεσά τους. Δεν είναι παιχνιδάκι. Ούτε συνωμοσία του Ισλάμ ή των Εβραίων για να αλλοιώσουν την ελληνικότητα, την ουγγρικότητα, την κροατικότητα, τη σλοβακικότητα. Δεν ξέρω για τις άλλες -ότητες. Η ελληνικότητα πάντως, παρά το τεράστιο φορτίο που δέχεται απροετοίμαστη, αντέχει. Δεν χάλασε. Δεν τη ΧΑλασαν όλη, κάθε άλλο, οι χρυσαυγίτες, όσο κι αν το προσπαθούν, με τη βοήθεια αρκετών τρομολαγνικών ΜΜΕ.

Η Ελλάδα συμπάσχει και συντρέχει. Με τα λίγα που έχει. Οι τίμιοι ξένοι, Δυτικοί και Ανατολικοί, το αναγνωρίζουν και υποκλίνονται στους ταπεινούς του τόπου μας, που ταπεινά προσφέρουν και τη βοήθειά τους· ανώνυμα. Η αυτοδιαφημιζόμενη φιλανθρωπία είναι για άλλες τάξεις. Η ευρωπαϊκότητα όμως δεν είναι γερή. Δεν μπορεί να είναι γερή, όταν αρκετές χώρες την εννοούν σαν ποτάμι όπου δεν τρέχει νερό αλλά ευρώ, από το οποίο μπορούν να ξεδιψούν δίχως υποχρέωση, την ώρα που θα δίνουν εντολές στην Ελλάδα «να φυλάξει τα σύνορά της». Να χτίσει δηλαδή «θαλάσσια τείχη». Με αντιτορπιλικά και υποβρύχια. Ή μήπως με τριήρεις, ώστε να ’χει το θέαμά του το μέγα δράμα; Να συγκινηθεί έτσι το Χόλιγουντ. Να συγκινηθεί κατιτίς παραπάνω και ο Μπαράκ Ομπάμα. Εως τώρα απλώς «προτρέπει» την Ευρώπη, αυτός, πρόεδρος μιας χώρας που για να στεριώσει την ηγεμονία της διέλυσε τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή