49 χρόνια πρίν… 29-ΙΧ-1966

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: Θεσσαλονίκη, 28.- […] Το χρυσούν μετάλλιον της καλυτέρας σκηνοθεσίας εδόθη στον Ροβήρο Μανθούλη για την ταινία «Πρόσωπο με πρόσωπο». […] Αργυρούν μετάλλιον για την καλυτέρα μικρού μήκους ταινία στον Παντελή Βούλγαρη για την ταινία «Τζίμης ο τίγρης» και στον Τάκη Χατζόπουλο για το ντοκυμανταίρ «Πρέσπες». […]. [Στη φωτογραφία, πλάνο από την ταινία του Μανθούλη «Πρόσωπο με πρόσωπο». Ελένη Σταυροπούλου και Κώστας Μεσάρης σε μεσοαστικό διαμέρισμα των Αθηνών του 1966. Στο κέντρο, η πρωτόφερτη τότε τηλεόραση και αντιθετικά από πάνω της, ο ένδοξος πρόγονος. Φωτογραφία: Ταινιοθήκη της Ελλάδος.]

ΡΑΛΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο πρώην υπουργός κ. Γεώργιος Ι. Ράλλης επικρίνει δριμύτατα τον αρχηγόν της Ενώσεως Κέντρου κ. Γεώργιον Παπανδρέου διά τας προσφάτους επιθέσεις του κατά των θεσμών της δημοκρατίας. Ας πληροφορηθή ο κ. Γ. Παπανδρέου, εδήλωσεν ο κ. Ράλλης, ότι ματαιοπονεί. Δεν θα επιτύχη να κλονίση τους θεσμούς. Τα καταχθόνια σχέδιά του θα ανατραπούν και ο ίδιος θα παραδοθή εις την κοινήν περιφρόνησιν. Διότι η συκοφαντία, η δυσφήμησις και η διαβολή αποτελούν τα πολιτικά όπλα του κ. Γ. Παπανδρέου. Μαινόμενος εναντίον παντός φορέως της εξουσίας, ο οποίος αρνείται να υπηρετήση τα κομματικά του συμφέροντα, χωρίς ίχνος πολιτικής ευθύνης, επιχειρεί να κρημνίση τους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Προς τον σκοπόν αυτόν εχρησιμοποίησεν ως αφορμήν την εγκύκλιον του αρχηγού του ΓΕΣ [αντιστρατήγου Γρηγορίου Σπαντιδάκη], ενώ πρόσφατοι και παλαιότεραι είναι αι επιθέσεις του εναντίον των δικαστών. Εις τας ανωτέρω κατηγορίας του κ. Γ. Ι. Ράλλη ουδεμία αντίδρασις εσημειώθη χθες εκ μέρους της Ενώσεως Κέντρου.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΝΑΖΙΣΤΩΝ: Βόννη, 28.- Εις Ολντεμπουργκ δύο πρώην ναζί κατεδικάσθησαν σήμερον εις ισόβια δεσμά διά τον φόνον 65 Εβραίων και Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου εις Ουκρανίαν κατά το 1942-44. Οι Εριχ Κάσνερ και Φριτς Μαντέι εθεωρήθησαν επίσης ένοχοι αναμίξεως εις φόνους 11.000 ατόμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή