49 χρόνια πρίν… 1-Χ-1966

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ «ΑΣΠΙΔΑ»: Εκ διαρρευσασών εξηκριβωμένων πληροφοριών […] το βούλευμα διαχωρίζει τας ευθύνας των ενεχομένων (sic) εις τας ακολούθους τέσσαρας κατηγορίας: α) Τους αναμιχθέντας στρατιωτικούς, των οποίων ζητείται η παραπομπή ενώπιον του Στρατοδικείου. β) Τους πολιτικούς της Ενώσεως Κέντρου κ.κ. Ανδρέαν Παπανδρέου, Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου, Παύλον Βαρδινογιάννην και Στυλιανόν Χούταν, υπό των οποίων κατά το βούλευμα κατηυθύνετο η σκοτεινή συνωμοσία της Ενώσεως Κέντρου. γ) Τους κ.κ. Κωνσταντίνον Μητσοτάκην, Κωνσταντίνον Στεφανάκην, νυν υπουργούς Συντονισμού και Δικαιοσύνης και τον κ. Πάνον Κόκκαν εκδότην πρωινής εφημερίδος, οι οποίοι καίτοι νομικοί και γνωρίζοντες τας εκ του νόμου υποχρεώσεις των, δεν κατέθεσαν στοιχεία, μολονότι είχον τεθή υπ’ όψιν των διά να διευκολύνουν την ανάκρισιν, με αποτέλεσμα να δυσχεράνουν το έργον αυτής. […] δ) Ωρισμένους ιδιώτας ήτοι τους κ.κ. Λεφάκην, Σωτόπουλον, Μπέρτσον, τον αστυνόμον εν ενεργεία Κωσταράν, Αγγελήν, Κατσιφάραν, ιδιαίτερον του κ. Α. Παπανδρέου, Κουλουριάνον, τέως σύμβουλον υπουργείου Συντονισμού, Σφαγάκην, Ι. Παπαδημητροπούλου και Αικατερ. Οικονόμου.

ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ ΑΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗΣ: Ο υπουργός Συντονισμού κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επανελθών χθες εκ Καΐρου, προέβη την εσπέραν εις δηλώσεις, προσπαθήσας να διασκεδάση τας δημιουργηθείσας κατά την απουσίαν του εις Αίγυπτον εντυπώσεις, εκ της επιθέσεως της φιλικής του εφημερίδος [«Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα] κατά του αρχηγού του ΓΕΣ αντιστρατήγου κ. Γρηγορίου Σπαντιδάκη [σχετικώς με έγγραφόν του προς αξιωματικούς περί συνεργασίας Ενώσεως Κέντρου και ΚΚΕ] με την δήλωσιν ότι η φιλική του εφημερίς είναι ανεξάρτητος και δεν εκφράζει τας απόψεις του. Απέφυγεν, εν τούτοις, να δηλώση εάν συμφωνή προς την θέσιν την οποίαν έλαβεν η Κυβέρνησις [Στεφάνου Στεφανοπούλου] έναντι του θέματος [καλύψασα τον αρχηγόν του ΓΕΣ].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή