Ζητιανεύοντας φάρμακα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηλικιωμένος κύριος που στεκόταν κοντά στην εξώθυρα κτιρίου ασφαλιστικού οργανισμού ήταν αυτό που λέμε καλοστεκούμενος. Με αξιοπρέπεια και ευγένεια απευθύνθηκε στη μεσήλικη που αποχωρούσε με βιαστικό βήμα: «Σας παρακαλώ, μπορείτε να μου αγοράσετε το φάρμακο της γυναίκας μου;». Κανείς δεν ξέρει αν επρόκειτο πράγματι για τα χάπια της συζύγου του ή αν αυτό απλώς τον διευκόλυνε, έκανε τη στεναχώρια της ανέχειας μικρότερη. Το να παρακαλεί κανείς για κάποιον άλλον μετατρέπει ίσως την πράξη από οδυνηρή εμπειρία σε ηρωική, ανακουφίζει. Η αγορά έγινε σε φαρμακείο ακριβώς απέναντι από το κτίριο και κόστισε επτά ευρώ.

Υπό κανονικές συνθήκες μιας συντεταγμένης και ορθοφρονούσας πολιτικής τάξης, η ακραία ανέχεια που έχει πλήξει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας θα ήταν το θέμα της πρώτης γραμμής. Θα έπρεπε να αντιπαρατίθενται στη Βουλή και στα μέσα ενημέρωσης οι εκπρόσωποι των κομμάτων ανταλλάσσοντας απόψεις και επιχειρήματα για την επείγουσα ανάγκη οικονομικής ανάκαμψης. Για τις προϋποθέσεις της μόνης υπάρχουσας λύσης, της πραγματοποίησης χιλιάδων επενδύσεων στην πατρίδα μας. Ακούσατε τις τελευταίες ημέρες τίποτε άλλο εκτός από γενικότητες; Μάθατε κάτι λυτρωτικό, ελπιδοφόρο από τη συζήτηση στη Βουλή, κάτι συγκεκριμένο; Μήπως κι από το μέγα θέαμα της εκλογής νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία πληροφορηθήκαμε κάτι για το μέλλον, ακούσαμε μια βασική ιδέα; Κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων πλήξαμε αφόρητα ακούγοντας κοινοτοπίες, καφενειακές εξυπνάδες, αλληλοκατηγορίες και ρηχές ρητορείες. Ενώ το διαδίκτυο και οι εφημερίδες ξεχειλίζουν από κουτσομπολιά γι’ αυτούς που συναγωνίζονται να αναλάβουν την αρχηγία του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος και πυλώνα του πολιτεύματος: ποιος ο ρόλος του Καραμανλή, ποιον υποστηρίζει κρυφά ο Σαμαράς, πόσο θύμωσε η Ντόρα με τον Κυριάκο, τι παίχτηκε με την καθυστέρηση Γεωργιάδη… Κανείς δεν μας έχει πει ακόμα ποιο είναι ακριβώς το σχέδιο που θα μας βγάλει από τον φαύλο κύκλο. Πότε θα σταματήσει η ντροπή, ένας νοικοκύρης να ζητιανεύει για επτά ευρώ. Και να σκεφτείτε ότι είναι η δουλειά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή