49 χρόνια πρίν… 16-Χ-1966

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΑΝΔΡΕΑΣ, ΥΠ’ ΑΡ. 1 ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ…»:  (Από κύριον άρθρον της «Κ» υπό τον τίτλον «Αναισχυντίαι».) « […] Αλλά το πελώριον ερώτημα το οποίον μοιραίως εγείρεται δεν αφορά πλέον εις τον περιοδεύοντα πράκτορα της Αριστεράς [Ανδρέαν Παπανδρέου]. Αφορά εις την Ενωσιν Κέντρου και τους ανθρώπους της. Είναι δυνατόν ένα κόμμα, το οποίον μόλις ετιμήθη με την ψήφον του ελληνικού λαού και το οποίον διεκδικεί την τιμήν να τον κυβερνήση εκ νέου, να ανέχεται εις τους κόλπους του άνθρωπον αποκαλυφθέντα ως ο υπ’ αρ. 1 κίνδυνος διά το έθνος του; Είναι δυνατόν το κόμμα τούτο, που απαρτίζουν κατά πλειοψηφίαν εθνικόφρονες και συντηρητικοί πολίται, να ανέχεται τας ακαθάρτους ερωτοτροπίας με την Ακραν Αριστεράν στελέχους το οποίον προβάλλεται ως ο άμεσος κληρονόμος της ηγεσίας και είναι επιτρεπτόν οι βουλευταί που διαφωνούν με τον δυναμιτιστήν της εσωτερικής γαλήνης του έθνους και της εξωτερικής ασφαλείας του να στηρίζουν ακόμη την ασυνείδητον ξυνωρίδα του Καστρίου; [Σημ. «Φ»: Είναι ειρωνεία της Ιστορίας το ότι ο Ανδρέας ανετράπη το 1989 χάρις και εις την συμμαχίαν εκ δεξιών του αντιπάλων μετά της ηγεσίας των κομμουνιστών.]

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΑ:  (Από χρονογράφημα υπό τον τίτλον «Αισιόδοξα…».) «“Δηλαδή…”, άρχισε ο έχων πια ξεπεράσει και την αγανάκτησι συμπολίτης μας. “Δηλαδή ο άνθρωπος δεν είναι καλά! Δηλαδή, πάει, τον χάνομε! Είναι φανερό πλέον ότι του λείπει η διανοητική ισορροπία. Δεν ξέρει ούτε τι λέει, ούτε τι του λένε, δεν καταλαβαίνει τι κάνει […]! Εχει καβαλλήσει ένα υπερμέγεθες καλάμι και καλπάζει ακάθεκτος προς την παθολογικήν μεγαλομανίαν. Το πρόβλημα πλέον δεν είναι αυτός. Είναι οι γύρω του… Πώς ανέχονται αυτήν την κατάστασι; […]” Γέλασε δημοσιογράφος παλαιός και έμπειρος. “ […] Αυτοί που μένουν [τα στελέχη της Ενώσεως Κέντρου], μένουν ακριβώς διότι βλέπουν ότι έτσι που πάει, με τέτοια φόρα που έχει πάρει, δεν τον γλυτώνει ο Ανδρέας τον γκρεμνό. Δεν στενοχωριέται κανείς […]. Αντιθέτως, χαίρονται, χειροκροτούν, ενθαρρύνουν […]” Οτι θα καταλήξη εκεί που λες, αυτό είναι βέβαιο, και […] δεν θα έχη από Αθηνών μέχρι Μπέρκλεϋ ούτε ένα φίλον ή οπαδόν, αυτό είναι επίσης βέβαιο. […].»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή