Τιμητικές εκδηλώσεις φιλίας και αναγνώρισης έργου για τον πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, λόγω αποχώρησης από το εδώ πόστο του

Τιμητικές εκδηλώσεις φιλίας και αναγνώρισης έργου για τον πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, λόγω αποχώρησης από το εδώ πόστο του

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από 4 χρόνια διπλωματικής θητείας του στην Ελλάδα, ο πρέσβης του Καναδά κ. Ρόμπερτ Πεκ αποχωρεί από το εδώ πόστο για να υπηρετήσει τον Καναδά από άλλη πρεσβευτική θέση. Και μόνον η είδηση της αναχώρησης μαζί με την Ελληνίδα σύζυγό του κ. Μαρία Πανταζή-Πεκ προκάλεσε συγκίνηση και τον ανάλογο αριθμό τιμητικών εκδηλώσεων προς τον αποδεδειγμένα φιλέλληνα και υποστηρικτή του ανθρωπισμού και του πολιτισμού. Ανοιχτόκαρδος, προσιτός και πρόθυμος να βοηθήσει με την πρεσβευτική του ιδιότητα, αλλά και με την προσωπική του συμπαράσταση σε ό,τι του ζητήθηκε, ο κ. Ρόμπερτ Πεκ ανταποκρίθηκε στις εκδηλώσεις αυτές προς τιμήν του, μιλώντας πάντα με θέρμη για τα όσα του έδωσε στην εδώ παραμονή του η Ελλάδα και ο κόσμος – φιλία, αγάπη, αναγνώριση των καλών προθέσεών του για το εδώ έργο του και την όλη προσφορά του. Προηγήθηκε το Μουσείο Βορρέ στην Παιανία στις 7-10-15 με εκδήλωση υπέρ του πρέσβη κ. Ρόμπερτ Πεκ και της Ελληνίδας συζύγου του κ. Μαρίας Πανταζή-Πεκ με δεξίωση στο Μουσείο και στους Κήπους της Παιανίας, ανοιχτή για τους ξένους διπλωμάτες και πρέσβεις, οι οποίοι επίσης εκφράζουν θερμά αισθήματα φιλίας για τον πρέσβη κ. Πεκ και τη σύζυγό του. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι πρέσβεις Γαλλίας, Μεγάλης Βρετανίας, Αυστρίας, Κύπρου, Κροατίας, Βραζιλίας, Σουηδίας, Κούβας, Τσεχίας, Λιθουανίας, Λουξεμβούργου, Δανίας, Χιλής, Βουλγαρίας, Σλοβενίας, Ταϊλάνδης. Ο δήμαρχος Παιανίας κ. Σπυρίδων Στάμου, ο οποίος μίλησε για την προσφορά του Ιωνα Βορρέ στην τέχνη και στον πολιτισμό στην οκταετή του θητεία ως δημάρχου Παιανίας, ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί το όνομα του Ιωνος Βορρέ, ως ελάχιστος φόρος τιμής, στον δρόμο όπου ευρίσκεται το Μουσείο. Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Σωματείου των «Φίλων του Μουσείου Βορρέ», η κ. Λίμπερτυ Πολύζου, εξηγώντας πως το σωματείο θα έχει στόχο την υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση του Μουσείου, το οποίο, πλέον, είναι στην οδό Ιωνος Βορρέ, στην Παιανία.

Ενα αστέρι με το όνομα του Robert και της Μαρίας Peck στον «Τοίχο των Αστεριών»

Στον πρέσβη του Καναδά κ. Robert Peck η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, απένειμε το τιμητικό δίπλωμα του Συλλόγου «Ελπίδα», μπροστά στον παγκόσμιο χάρτη με τις χώρες που στηρίζουν το έργο του συλλόγου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στις 12 Οκτωβρίου 2015, με θέμα «η Ελληνική Κοινότητα του Καναδά στηρίζει την “Ελπίδα”». Ο πρέσβης και η Ελληνίδα σύζυγός του άκουσαν με συγκίνηση την αναφορά της προέδρου του Συλλόγου «Ελπίδα» στη συμβολή του ζεύγους Πεκ στο έργο της «Ελπίδας». «Ο κ. Peck διανύει τις τελευταίες ημέρες παραμονής του στην Ελλάδα, καθώς η θητεία του τελειώνει και θα κληθεί να υπηρετήσει τη χώρα του από άλλη θέση», είπε η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: «Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι με δική τους πρωτοβουλία το Cirque Du Soleil αφιέρωσε μία παράσταση για τα παιδιά της “Ελπίδας”. Δική τους και η οργάνωση της συναυλίας της Νάνας Μούσχουρη στο Τορόντο “A night to remember” με τα έσοδα για το πρόγραμμα αδελφοποίησης του Sick Kids Hospital και του Ογκολογικού Νοσοκομείου μας. Για να κρατήσουμε την ανάμνηση της συνεργασίας μας λαμπερή στη μνήμη και στην καρδιά μας, βάζουμε στον “Τοίχο των Αστεριών” ένα αστέρι με το όνομά τους».

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή