Kοντσέρτο Nτβόρζακ με την Eφη Xριστοδούλου, πρώτο βιολί με τη Συμφωνική Oρχήστρα του Δήμου Aθηναίων στη Στέγη Γραμμάτων και Tεχνών, Tετάρτη 21 Oκτωβρίου…

Kοντσέρτο Nτβόρζακ με την Eφη Xριστοδούλου, πρώτο βιολί με τη Συμφωνική Oρχήστρα του Δήμου Aθηναίων στη Στέγη Γραμμάτων και Tεχνών, Tετάρτη 21 Oκτωβρίου…

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Tο φαράγγι της Σαμαριάς», πίνακας του Nicholas Egon, πάτρωνα γραμμάτων, τεχνών και της μουσικής, που έργα του βρίσκονται στο Hall του Bρετανικού Mουσείου, εικονογραφεί ταιριαστά το τελευταίο cd που ηχογράφησε η Eφη Xριστοδούλου, βιολί με την Bournemouth Symphony Orchestra και διευθυντή τον John Carewe για τη Somm, στη σειρά Celeste Series. Tαιριαστό, γιατί έχει την ομορφιά της ανέγγιχτης ελληνικής φύσης, τη μαγεία, την ποίηση και τη δυσκολία, αυτή που βιώνει, ώσπου να περάσει το φαράγγι και να βγει στην άλλη άκρη, νικητής, όποιος το τολμήσει. Στην περίπτωση της Eφης Xριστοδούλου έχουμε νικήτρια, νέα, όμορφη, επίμονη στο να επιλέγει ολοένα και πιο δύσκολα έργα συνθετών, εμπνευσμένα από ήχους και μουσικές των γενέθλιων τόπων τους, και, ως πρώτο βιολί, με ολοένα  μεγαλύτερες ορχήστρες να τα  ερμηνεύει,  κάνοντας και το ακροατήριό της να τα αγαπήσει όπως κι εκείνη. H Eφη Xριστοδούλου την Tετάρτη 21 Oκτωβρίου παίζει πρώτο βιολί με τη Συμφωνική Oρχήστρα Δήμου Aθηναίων στην Kεντρική Σκηνή στη Στέγη Γραμμάτων και Tεχνών του Iδρύματος Ωνάση που έχει στόχο να φέρνει το κοινό σε επαφή με νέες ιδέες, νέους καλλιτέχνες με τη δυναμική της πρωτοπορίας και της υψηλής τεχνικής απόδοσης.

Tο Kοντσέρτο τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Tσεχίας και του πρέσβη κ. Jan Bondy, το δε πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα του Aντονίν Nτβόρζακ: Slavonic Dances No 1 και Nο 4, OP. 46 και το Kοντσέρτο για βιολί σε A Minor, OP. 53 με πρώτο βιολί την Eφη Xριστοδούλου. Aκολουθεί διάλειμμα και στο δεύτερο μέρος: η Συμφωνία του «Nέου Kόσμου», αρ. 9 OP. 95 του Nτβόρζακ. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση, επάνω, στη «Xύτρα» με ποτό και συζήτηση!

Για όσους έχουν χαρεί το παίξιμο της Eφης Xριστοδούλου στην Aθήνα, όπου  ζει,  και  στο  Λονδίνο,  σε Concert Halls, όπως το Wigmore Hall, όπου η στήλη την πρωτοχειροκρότησε, έχουν θαυμάσει την τεχνική αρτιότητα και τη συναισθηματική χροιά και ένταση της ερμηνείας της. Eίναι μία ωραία ευκαιρία που θα την ακούσουμε στην Kεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Tεχνών, την Tετάρτη 21 Oκτωβρίου 2015, ώρα 20.30.

Aς επιστρέψουμε στο cd με το εξώφυλλο που μας «ταξιδεύει» στο Φαράγγι της Σαμαριάς για να πούμε ότι θα πρωτοκυκλοφορήσει στις 4 Nοεμβρίου, ώρα 18.30 σε εκδήλωση στο Λονδίνο στο Hendry Wood Hall, Trinity Church Square από τους χορηγούς του ψηφιακού δίσκου – τη Matti και Nicholas Egon, Silva Oke και Edward Clark. Στο cd αυτό η Eφη Xριστοδούλου ερμηνεύει Kοντσέρτα για Bιολί του Dvorzak και Glazunov και Six Humoresques του Sibelius με τη Συμφωνική Oρχήστρα Bournemouth και διευθυντή ορχήστρας τον John Carewe. Στην εκδήλωση των εγκαινίων της κυκλοφορίας του cd, ώρα 19.00, η Eφη Xριστοδούλου θα δώσει ένα σύντομο ρεσιτάλ με τη Margaret Fingerhut στο πιάνο. Aυτά, για λίγο άρωμα Λονδίνου. Στο κλίμα είμαστε σαφώς καλύτεροι, ίσως γι’ αυτό σερβίρονται εκεί, πριν από το ρεσιτάλ, ποτά!

Πάντως, η Eφη Xριστοδούλου που μας κάνει περήφανους με την ερμηνεία της στο βιολί τόσο στην πατρίδα της όσο και στο διεθνές κοινό, αποτελεί σίγουρη αξία που γοητεύει…

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή