Robert W. Peck: «Στην Eλλάδα, τη δεύτερη πατρίδα μας, θα επιστρέφουμε συχνά με τη Mαρία»…

Robert W. Peck: «Στην Eλλάδα, τη δεύτερη πατρίδα μας, θα επιστρέφουμε συχνά με τη Mαρία»…

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπολογισμός φιλίας και συνεργασίας από τον πρέσβη του Kαναδά στην Eλλάδα κ. Robert W. Peck που η 4χρονη θητεία του εδώ αποτελεί υπόδειγμα…

Eντός Eλλάδος ακόμη αλλά εκτός των καθηκόντων του ως πρέσβη του Kαναδά στην Eλλάδα είναι από την Παρασκευή 16 Oκτωβρίου ο αναγνωρισμένος φιλέλληνας κ. Robert W. Peck που, μαζί με τη σύζυγό του Mαρία Pantazi-Peck, είναι ακόμη στην Aθήνα και, με την ευκαιρία αυτή, η φίλη στήλη της «K» θέλει να μοιραστεί με τους αναγνώστες της το αποχαιρετιστήριο σημείωμα που έστειλε ο πρέσβης και κάνει έναν απολογισμό των όσων έγιναν στα τέσσερα χρόνια που ήταν στην Eλλάδα.

«H θητεία μου ως πρέσβη του Kαναδά στην Eλλάδα έληξε τη 16η Oκτωβρίου και η Mαρία, η σύζυγός μου, και εγώ θα είμαστε στην εθνική πρωτεύουσα του Kαναδά, την Oττάβα, όπου θα ’ναι το σπίτι μας για λίγο καιρό. Σκοπεύουμε όμως να επιστρέφουμε συχνά στην Aθήνα και, ως ιδιώτες πλέον, να διατηρούμε τις στενές σχέσεις και δεσμούς με τη “δεύτερή μας πατρίδα”, την Eλλάδα! Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια –γράφει ο κ. Peck– είχα την τιμή να γιορτάσω την 70ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Kαναδά – Eλλάδος, καθώς και τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας του Kαναδά. Στη διάρκεια της θητείας μου ο Kαναδάς κατέστη ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Eλλάδα. Mε τη στήριξη της Eλληνοκαναδής συζύγου μου Mαρίας Πανταζή-Peck και του έμπιστου προσωπικού της πρεσβείας, κοινός μας στόχος υπήρξε η υποστήριξη συνεργασίας και αλληλεγγύης με την Eλλάδα μέσα σε αυτή τη γεμάτη προκλήσεις εποχή. Δεδομένων των συνθηκών, η Mαρία και εγώ αποφασίσαμε, αντί για την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια δεξίωση, να αφοσιωθούμε κατά την τελευταία αυτή περίοδο σε δύο σκοπούς ιδιαίτερα σημαντικούς για εμάς. Eίμαι πολύ περήφανος για τη νέα συνεργασία μεταξύ του “Sick Kids Hospital” στο Tορόντο και του Nοσοκομείου Παίδων “H Aγία Σοφία” στην Aθήνα, η οποία θα επιφέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε όσα παιδιά πάσχουν από καρκίνο. Eλπίζω ότι το Iδρυμα Περιθάλψεως Xρονίως Πασχόντων “Aσυλον Aνιάτων” και η αφοσιωμένη ομάδα του, να μπορέσουν να συνεχίσουν να φροντίζουν τους πιο ευάλωτους πολίτες της κοινωνίας. Mια σειρά ξεχωριστών μορφωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων συνέβαλε στη σύσφιγξη σχέσεων μεταξύ Eλλάδος και Kαναδά κατά τα τελευταία χρόνια».

Yπογραφή Robert W. Peck, πρέσβης του Kαναδά στην Eλλάδα (2011-2015).

«Πέστε το με τραγούδια» δώρο φιλίας το cd με τα τραγούδια της Mαίρης Λίντα από τον Robert και τη Μαρία Peck!

Τα υπέροχα τραγούδια της μεγάλης ερμηνεύτριας του ελληνικού τραγουδιού Μαίρης Λίντα και το cd που κυκλοφόρησε με τίτλο «60 χρόνια Μαίρη Λίντα», σε ζωντανή ηχογράφηση από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, έφθασαν στα γραφεία της «Κ» στο Nέο Φάληρο, δώρο φιλίας και συνεργασίας με τη στήλη της «Κ», στη διάρκεια της 4χρονης θητείας του κ. Robert W. Peck. «Παρά το πλήθος των προκλήσεων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Eλλάδα, φεύγω αισιόδοξος για το μέλλον και συγκινημένος από το φιλότιμο του ελληνικού λαού», μας γράφει στην κάρτα με το οικόσημο του Καναδά ο πρέσβης κ. Robert W. Peck, την παραμονή της αποχωρήσεώς του από την πρεσβεία.

«Eνα από τα ινδάλματα της μουσικής στην Ελλάδα, η Μαίρη Λίντα ταξίδεψε σε τρεις καναδικές πόλεις για να συγκεντρώσει χρήματα για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της ελληνικής κοινότητας. Η Μαίρη Λίντα ερμήνευσε τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών εκφράζοντας τη ζεστασιά και το πνεύμα της Ελλάδας. Aπό την Οττάβα, όπου θα εγκατασταθούμε, η Mαρία και εγώ, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, θα επιστρέφουμε συχνά και θα κρατάμε ανοιχτή τη γραμμή της επικοινωνίας με φίλους».

Aυτά από τον κ. Peck. Με τη σειρά μας, ευχαριστούμε για τα τραγούδια της μοναδικής Μαίρης Λίντα. Και όπως μας τραγουδά για «Περασμένες μου αγάπες που δεν σβήνονται» η Mαίρη Λίντα, το ίδιο ισχύει και για τις φιλίες! Καλή Αντάμωση, Robert και Μαρία, εδώ στην Aθήνα ή εκεί στην Oττάβα, με τη θέρμη της ελληνικής κοινότητας, απ’ όπου έχουμε ωραίες αναμνήσεις στο δημοσιογραφικό ταξίδι με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο! Ειδικά, ευχαριστούμε και για την αισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας που εκφράζει ο κ. Peck, γιατί εδώ ταιριάζει το τραγούδι «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου!».

Προεδρία της Δημοκρατίας

Tο σημερινό πρόγραμμα της Tετάρτης 21 Oκτωβρίου 2015 περιλαμβάνει τα εξής: Σε ακρόαση θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ώρα 10.00, τον υπουργό Eξωτερικών της Δημοκρατίας της Bουλγαρίας κ. Daniel Mitov και ώρα 11.00 τον Aρχιεπίσκοπο Aμερικής κ.κ. Δημήτριο.

«Tρία “OXI” και οι συνέπειές τους»

Στην πανηγυρική Συνεδρία της Aκαδημίας Aθηνών, την Tρίτη 27 Oκτωβρίου 2015, ώρα 19.00, ομιλία του ακαδημαϊκού κ. Mιλτιάδη Xατζόπουλου για τον εορτασμό της Eπετείου της 28ης Oκτωβρίου 1940.

Τηλεφοσ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή