Το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης στην Ελληνική Δημοκρατία της Α.Ε. του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande

Το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης στην Ελληνική Δημοκρατία της Α.Ε. του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande

4' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί ποδός… υποδοχής η Αθήνα σήμερα με την άφιξη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande για τη διήμερη επίσημη επίσκεψη – το πλήρες πρόγραμμα και κορυφαία σημεία… «Ερχεται στην Αθήνα σε επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος François Hollande; Ετοιμάστε τις ομπρέλες» συμβούλεψε τους διαπιστευμένους Ελληνες δημοσιογράφους Γάλλος συνάδελφος. «Στην ορκωμοσία του Γάλλου προέδρου τον Μάιο του 2012, στην κατάθεση στεφάνου στην Arc De Triomphe, έβρεχε καταρρακτωδώς! Ακόμη το θυμόμαστε!» συμπλήρωσε. «Αλλά και στην ορκωμοσία του δικού μας Προέδρου της Δημοκρατίας, του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στην επίσημη τελετή της υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασε μούσκεμα, αφού είχε αρνηθεί να κρατήσει ομπρέλα! Μέσα στο Προεδρικό, τίναζε το μαύρο σακάκι και τα λευκά μαλλιά του να φύγει το νερό» με τη σειρά της τον ενημέρωσε η ελληνική πλευρά. Αλλά πάντα, σε γάμους και χαρές, γιατί όχι και σε ορκωμοσίες κορυφής και επίσημες επισκέψεις, λεν πως «η βροχή είναι γούρι!» Με τις καλές πάντα σχέσεις φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας το γούρι είναι δεδομένο. Ας δούμε τώρα, σε γρήγορη ματιά, το επίσημο πρόγραμμα της Αυτού Εξοχότητος του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande που φθάνει σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, ώρα 16.50, με την επίσημη αντιπροσωπεία του από υπουργούς, γενικούς γραμματείς, πρέσβεις, υπηρεσιακά στελέχη καθώς και επιχειρηματίες μεγάλου βεληνεκούς…

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας υποδέχεται ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, για να αναχωρήσουν, ο πρόεδρος κ. Hollande, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και η επίσημη αντιπροσωπεία για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, με πομπή αυτοκινήτων και αυστηρά μέτρα ασφαλείας και φύλαξης της διαδρομής.

Ωρα 17.20 άφιξη στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Ο Γάλλος πρόεδρος συνοδεύεται από τον Ελληνα πρωθυπουργό, τους υποδέχεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

Στις 17.40 ολοκληρώνεται η τελετή κατάθεσης στεφάνου και αναχώρηση για το Προεδρικό Μέγαρο όπου θα γίνει η Επίσημη Τελετή Υποδοχής από την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με κόκκινο χαλί κατά μήκος της Ηρώδου Αττικού και Αγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς να παρουσιάζει τιμές, εφόσον ο αττικός καιρός το επιτρέψει. Αλλιώς, η επίσημη τελετή θα γίνει μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Μεγάλη Αίθουσα των Ορκωμοσιών και Διαπιστευτηρίων. Την επίσημη αντιπροσωπεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην Τελετή Υποδοχής αποτελούν ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας πρέσβυς κ. Γεώργιος Γεννηματάς (συντονιστής του προγράμματος), και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου Προεδρίας πρέσβυς κ. Κατερίνα Κόικα.

• Ωρα 18.00-18.30 γίνεται η κατ’ ιδίαν συνάντηση του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

• Ωρα 18.30-19.00 ακολουθούν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Την αντιπροσωπεία, από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, αποτελούν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Παιδείας Νίκος Φίλης, Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αν. υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης, τα υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΞ με επικεφαλής τον γ.γ. πρέσβυ Δημήτρη Παρασκευόπουλο, καθώς και η πρέσβυς κ. Μαρία Θεοφίλου. Η γαλλική επίσημη αντιπροσωπεία αποτελείται από τους αντίστοιχους υπουργούς και υπηρεσιακά στελέχη.

• Ωρα 19.00-19.10 Τελετή Παρασημοφόρησης του Γάλλου προέδρου Δημοκρατίας François Hollande με το Ανώτερο Ελληνικό Παράσημο και του Προέδρου Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με το Ανώτερο Γαλλικό Παράσημο, από τις κορυφαίες στιγμές.

• Ωρα 19.10 αναχώρηση του Γάλλου προέδρου κ. Hollande και των μελών της επίσημης αντιπροσωπείας για το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», όπου θα καταλύσει ο Γάλλος πρόεδρος και η συνοδεία.

• Ωρα 19.50 αναχωρεί η επίσημη αντιπροσωπεία για το Προεδρικό Μέγαρο.

• Ωρα 19.55 αναχωρεί ο πρόεδρος κ. François Hollande για το Προεδρικό Μέγαρο –κορύφωση της πρώτης ημέρας της επίσημης επίσκεψης– όπου θα δοθεί το επίσημο δείπνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας κατά τη διάρκεια του δείπνου θα παίξει το Κουαρτέτο της Λυρικής Σκηνής γαλλική και ελληνική μουσική (ΟH! LA! LA! Xειροκροτήματα).

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

• Ωρα 8.30 ξεκινά η μακριά δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του προέδρου κ. François Hollande και των μελών της επίσημης αντιπροσωπείας για την πρεσβεία της Γαλλίας με τον άρτι αφιχθέντα πρέσβυ κ. Christophe Chantepy.

• Ωρα 8.30-9.30 ο Γάλλος πρόεδρος κ. Hollande συναντάται με επιχειρηματίες.

• Ωρα 9.40 αναχώρηση του Γάλλου προέδρου και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Μέγαρο Μαξίμου.

• Ωρα 9.45 κατ’ ιδίαν συνάντηση του Γάλλου προέδρου κ. François Hollande με τον Ελληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν διευρυμένες συνομιλίες, υπογραφή κοινής δήλωσης και κοινή συνέντευξη Τύπου.

• Ωρα 11.55 αναχώρηση του προέδρου κ. Hollande, του Ελληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Κοινοβούλιο.

• Κορυφαία στιγμή, στις 12.15-12.45 η ομιλία του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

• Ωρα 12.55 ο Γάλλος πρόεδρος, ο Ελληνας πρωθυπουργός και η επίσημη αντιπροσωπεία αναχωρούν για το Μουσείο της Ακρόπολης, από τις πλέον ενδιαφέρουσες πτυχές του επίσημου προγράμματος, με ώρα 13.05-13.25 περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης ώς τις 13.30-13.50, για το γεύμα που παραθέτει ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας προς τιμήν του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, με θέα στην Ακρόπολη και στον Παρθενώνα.

• Ωρα 14.55 αναχώρηση για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ώρα 15.00 θα γίνει η τελετή ανακήρυξης της Α.Ε. του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande ως επίτιμου διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από τον πρύτανη κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο.

• Ωρα 16.00 αναχώρηση για τη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, Αθήνα) όπου, ώς τις 17.30, ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Γαλλικής Κοινότητας.

Ακολουθεί, από τις 17.30-18.30, επίσκεψη του προέδρου κ. François Hollande στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Κοράλλια» (Κηφισίας 44, Μαρούσι).

Η αναχώρηση –ώρα 18.30– του προέδρου κ. François Hollande και της επίσημης αντιπροσωπείας για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» σημαίνει το τέλος της διήμερης επίσημης επίσκεψης. Φθάνουν στις 18.50 και εκεί, με την προπομπή του Ελληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώνεται η επίσημη επίσκεψη της Α.Ε. του Γάλλου προέδρου της Δημοκρατίας κ. François Hollande στη φίλη και σύμμαχο Ελλάδα.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή