49 χρόνια πρίν… 23-Χ-1966

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΤΖΟΝΣΟΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Καμπέρα, 22.– Η επίσκεψις του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Λύντον Τζόνσον εις την Αυστραλίαν συνεχίσθη σήμερον και εις το Σίδνεϋ 1 εκατομμύριον Αυστραλοί τον υπεδέχθησαν ενθουσιωδώς, μολονότι εσημειώθησαν και σοβαρά επεισόδια νέων διαδηλωτών εναντίον του πολέμου εις το Βιετνάμ, οι οποίοι διέσπασαν τας γραμμάς των οργάνων ασφαλείας και συνεπλάκησαν μετά των αστυνομικών. Εγένοντο αρκεταί συλλήψεις. Ο πρόεδρος Τζόνσον, ο οποίος επέστρεψεν εις Καμπέραν εκ Σίδνεϋ, ανέφερεν εις τον Αυστραλόν πρωθυπουργόν κ. Χολτ ότι ουδόλως ηνωχλήθη από τας εκδηλώσεις κατά την διέλευσίν του εκ του Σίδνεϋ, αι οποίαι, ως είπεν, εποίκιλλαν κάπως μίαν από τας ωραιοτέρας ημέρας της ζωής του. (Φωτογραφία: National Library of Australia.)

ΙΝΤΙΡΑ ΓΚΑΝΤΙ, ΤΙΤΟ, ΝΑΣΕΡ: Νέον Δελχί, 22.– Η πρωθυπουργός της Ινδίας κυρία Ιντίρα Γκάντι και οι πρόεδροι Τίτο της Γιουγκοσλαβίας και Νάσερ της Αιγύπτου, οι οποίοι έχουν συνέλθει από χθες εις διάσκεψιν κορυφής, ησχολήθησαν σήμερον με την κατάστασιν εις το Βιετνάμ. […] Επί τη ευκαιρία, διεξήχθη επίσης συζήτησις διά την [υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών] διάσκεψιν της Μανίλας και τον ρόλον της Κίνας εις τον πόλεμον του Βιετνάμ. Συναφώς εγνώσθη ότι, ενώ οι πρόεδροι Τίτο και Νάσερ υπεγράμμισαν ότι επιβάλλεται η αποχώρησις των αμερικανικών δυνάμεων εκ του Βιετνάμ, προκειμένου να καταστή δυνατή η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ειρήνης, η κυρία Γκάντι διεκύρηξεν ότι θα πρέπει εντός ωρισμένης προθεσμίας να αποσυρθούν εκ του Βιετνάμ «όλα τα ξένα στοιχεία».

ΒΙΕΤΝΑΜ: Σαϊγκόν, 22.– Καταδιωκτικά – βομβαρδιστικά του 7ου αμερικανικού στόλου επραγματοποίησαν χθες σειράν επιδρομών, βομβαρδίσαντα το συγκοινωνιακόν δίκτυον του Βορείου Βιετνάμ. […] Αι μεγάλαι διά θαλάσσης μεταφοραί των κομμουνιστών φανερώνουν ότι οι βομβαρδισμοί των κατά ξηράν συγκοινωνιών των έχουν μεγάλην αποτελεσματικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή