Το Μπαλί αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά

Το Μπαλί αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παγκόσμια «πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η αγορά κατοικίας στο Μπαλί, καθώς, με βάση σχετική έρευνα της Knight Frank, αποτελεί πλέον την ταχύτερα αναπτυσσόμενη σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά-τουριστικά θέρετρα παγκοσμίως. Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση, οι τιμές των κατοικιών στο Μπαλί αυξήθηκαν κατά 15% κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μηνου, όταν στην Ιμπιζα της Ισπανίας οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 5%, ενώ στη Σαρδηνία της Ιταλίας υποχώρησαν κατά 8%.

Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το «ράλι» των τιμών στο Μπαλί αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς η κυβέρνηση της Ινδονησίας μελετά αυτή την περίοδο τη χαλάρωση των κανόνων, που σήμερα απαγορεύουν την άμεση κατοχή ακινήτων από ξένους πολίτες. Εφόσον επιτραπούν οι απευθείας αγορές κατοικιών από ξένους (κάτι που θεωρείται πιθανό να συμβεί κατά τους επόμενους δύο-τρεις μήνες), αναμένεται η εκτίναξη του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι αγοραστές από την Ασία, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα και σήμερα αποθαρρύνονται εξαιτίας των περιορισμών. Μέχρι στιγμής, αυτοί ξεπερνιούνται με δύο τρόπους, είτε μέσω της χρήσης κάποιου κατοίκου στο Μπαλί σαν «αχυρανθρώπου», που θα κατέχει το ακίνητο στα χαρτιά αλλά δεν θα είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης, είτε μέσω της σύναψης μακροχρόνιων συμβάσεων ενοικίασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή