49 χρόνια πρίν… 16 και 17-ΧI-1966

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙ ΕΣΣΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ: Ακρωτήριον Κέννεντυ, 16.- Οι θριαμβευταί του «Τζέμινι 12», αστροναύται Τζαίημς Λόβελ και Εντουιν Ωλντριν, επέστρεψαν σήμερον εις το Ακρωτήριον Κέννεντυ, μετά τον τερματισμόν της τετραημέρου πτήσεώς των εις το Διάστημα, η οποία έδωσεν εις τας Ηνωμένας Πολιτείας το προβάδισμα έναντι της Ρωσίας διά την κατάκτησιν της Σελήνης. […] Ανεκοινώθη ότι ο πρόεδρος Τζόνσον, ολίγον μετά την είσοδόν του εις το νοσοκομείον [όπου υπεβλήθη εις δύο επιτυχείς εγχειρήσεις διά την αφαίρεσιν πολύποδος και μικράς κήλης], εδήλωσεν: « […] Αι Ηνωμέναι Πολιτείαι δύνανται να είναι υπερήφανοι εκ του γεγονότος ότι κατά την διάρκειαν των τελευταίων μηνών επέτυχον επανειλημμένως να αποστείλουν δύο άνδρας εις το Διάστημα, εντός των πλέον τελειοτέρων θαλαμίσκων του Διαστήματος, και να επαναφέρουν αυτούς εις την Γην σώους και αβλαβείς». (Οι Aldrin και Loveli κατέρχονται μετά την προσνήωση του ελικοπτέρου που τους έφερε επί του αεροπλανοφόρου «Ουώσπ» στις 15 Νοεμβρίου 1966 στον Ατλαντικό. Φωτογραφία: NASA.)

ΑΓΚΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΑΔΗΜΑΣ: Νέα Υόρκη, 16.- Κατά τας αμερικανικάς εκλογάς της 8ης Νοεμβρίου εξελέγησαν οι εξής Ελληνοαμερικανοί: ο κ. Πήτερ Κύρος, βουλευτής εις την πολιτείαν Μαίην, και ο κ. Νικ Γαλιφανάκης, βουλευτής της πολιτείας της Βορείου Καρολίνας. Αμφότεροι είναι Δημοκρατικοί. Επίσης ο κ. Σπύρος Αγκνιου (Αναγνωστόπουλος), ανήκων εις το Ρεπουμπλικανικόν Κόμμα, εξελέγη κυβερνήτης της πολιτείας Μαίρυλαντ. Επανεξελέγη βουλευτής Ινδιάνας ο κ. Τζων Μπραδήμας.

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΡΝΗΣ: Την 25ην τρέχοντος αρχίζουν αι παραστάσεις του Θεάτρου Μπουρνέλλη, όπου ο θίασος Βασίλη Διαμαντοπούλου – Μαρίας Αλκαίου θα παρουσιάση το νέον έργον του κ. Αλ. Πάρνη «Λευκή κηλίδα».

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιώς δίδει αύριον [18 Νοεμβρίου 1966] την αναγγελθείσαν δευτέραν εφετεινήν συναυλίαν της εις το Δημοτικόν Θέατρον της γείτονος, υπό την διεύθυνσιν του κ. Σ. Καφαντάρη και με συμμετοχήν ως σολίστ της πιανίστας Αλίκης Βατικιώτη. Θα εκτελεσθούν έργα Γκλουκ, Μπετόβεν και Σούμπερτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή