Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Rolling Stones μπαίνουν στο στούντιο για ηχογράφηση νέου άλμπουμ. Οπως διευκρίνισε ο κιθαρίστας της θρυλικής μπάντας Ρόνι Γουντ (φωτ.), οι Στόουνς είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν δουλειά μέσα στον Δεκέμβρη ώστε ο δίσκος να είναι έτοιμος μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους. Αυτή θα είναι η 23η κατά σειρά κυκλοφορία για το βρετανικό συγκρότημα, ενώ έρχεται μια δεκαετία μετά το προηγούμενο «Α Bigger Bang». Ολα αυτά τα χρόνια, οι Rolling Stones δεν έπαψαν να περιοδεύουν, να παίρνουν μέρος σε φεστιβάλ και γενικώς να βρίσκονται στο προσκήνιο της μουσικής επικαιρότητας.

(…) Σε μια συμβολική κίνηση προχωρούν οι φαν των Εagles of Death Metal στην Αγγλία. Συγκεκριμένα από χθες βρίσκεται εν εξελίξει μια διαδικτυακή εκστρατεία προκειμένου να έρθει στο Νο1 του βρετανικού chart το κομμάτι «Save a Prayer» –διασκευή του τραγουδιού των Duran Duran–, στην εκτέλεση της μπάντας του Τζέσε Χιουζ (φωτ.) που έδινε συναυλία στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, τη βραδιά της τρομοκρατικής επίθεσης. Από τις μέχρι τώρα ενδείξεις πάντως φαίνεται πως ο στόχος θα επιτευχθεί μάλλον εύκολα.

(…) Ως ο μεγαλύτερος τζαζίστας όλων των εποχών αναδείχθηκε σε σχετική ψηφοφορία του BBC ο Μάιλς Ντέιβις. Ο σπουδαίος τρομπετίστας με την τεράστια καριέρα και τις σημαντικές καινοτομίες που έφερε στον χώρο –για να μην πούμε για τους μουσικούς που επηρέασε και ανέδειξε– ήρθε πρώτος ανάμεσα σε άλλες τεράστιες μορφές της τζαζ όπως ο Λούις Αρμστρονγκ, ο Ντιουκ Ελινγκτον, ο Τζον Κολτρέιν, η Ελα Φιτζέραλντ και η Μπίλι Χόλιντεϊ.

(…) Μπορεί η φετινή οσκαρική σεζόν να μην περιλαμβάνει κάποιο φιλμ του Μάρτιν Σκορσέζε –άλλωστε αυτός ήταν απασχολημένος με την πολυαναμενόμενη σειρά «Vinyl»– ωστόσο για την επόμενη τα νέα είναι ευχάριστα. Συγκεκριμένα ο σπουδαίος σκηνοθέτης θα πραγματοποιήσει μια επί χρόνια επιθυμία του, αφού θα γυρίσει το «Silence», το διάσημο μυθιστόρημα του Σουσάκου Εντο. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα είναι ο Λίαμ Νίσον (φωτ.), ενώ η ταινία αναμένεται στα τέλη του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή