49 χρόνια πρίν… 2-ΧII-1966

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΥΡΤ ΓΚΕΟΡΓΚ ΚΙΖΙΓΚΕΡ: Βόννη, 1.– Ο κ. Κουρτ Γκέοργκ Κίζιγκερ εξελέγη σήμερον από το Μπούντεσταγκ νέος καγκελλάριος της Δυτικής Γερμανίας διά ψήφων 340 κατά 109 και 23 αποχών επί συνόλου 473 ψηφισάντων. Ενα ψηφοδέλτιον ήτο άκυρον. Οι Χριστιανοδημοκράται και οι Σοσιαλδημοκράται που μετέχουν της νέας κυβερνήσεως συνασπισμού της Δυτικής Γερμανίας διαθέτουν 477 έδρας. Υποτίθεται ότι περί τας 50 αρνητικαί ψήφοι προέρχονται εκ των 202 Σοσιαλδημοκρατών. Υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελλάριος αναλαμβάνει ο Σοσιαλδημοκράτης κ. Βίλλυ Μπραντ, υπουργός Οικονομικών ο κ. Φραντς Γιόζεφ Στράους […].

ΝΤΕ ΓΚΩΛ ΚΑΙ ΚΟΣΥΓΚΙΝ: Παρίσιοι.– Με την σημερινήν άφιξιν ενταύθα του Ρώσου πρωθυπουργού κ. Αλεξέι Κοσύγκιν δι’ οκταήμερον επίσημον επίσκεψιν, αι γαλλοσοβιετικαί σχέσεις εισήλθον εις νέον στάδιον συνεργασίας. Τον κ. Κοσύγκιν υπεδέχθησαν εις το αεροδρόμιον του Ορλύ αυτοπροσώπως ο πρόεδρος της Γαλλίας στρατηγός Ντε Γκωλλ, ο πρωθυπουργός κ. Πομπιντού και άλλα μέλη της γαλλικής κυβερνήσεως. […] Ο στρατηγός Ντε Γκωλλ, προσφωνών διά βραχέων τον κ. Κοσύγκιν, είπεν ότι ο γαλλικός λαός δεν λησμονεί την μεγαλειώδη συμβολήν του ρωσικού λαού και στρατού εις την νίκην του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. […] Ομιλών αργότερον κατά την διάρκειαν του γεύματος, ο στρατηγός Ντε Γκωλλ απηύθυνεν ένθερμον έκκλησιν υπέρ της δημιουργίας μιας ηνωμένης Ευρώπης εις την οποίαν θα περιελαμβάνετο και η Σοβιετική Ενωσις.

Ο ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ»: Βουδαπέστη, 1.– Ο ηγέτης του Κ.Κ. της Σοβιετικής Ενώσεως κ. Λεονίντ Μπρέζνιεφ, ο οποίος ευρίσκεται εις Βουδαπέστην διά το συνέδριον του Κ.Κ. της Ουγγαρίας, επεσκέφθη το εργοστάσιον «Μπελογιάννης». Ομιλών προς τους εργάτας, προειδοποίησεν τους «θερμοκεφάλους οι οποίοι επιθυμούν ένα άλλον πόλεμον, ότι η Σοβιετική Ενωσις έχει τα μέσα διά μίαν ψυχρολουσίαν». Επίσης ο κ. Μπρέζνιεφ ετόνισεν ότι «αι λέξεις του Μαρξ –“προλετάριοι όλων των χωρών ενωθήτε”– ισχύουν και σήμερον».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ: Απόψε ώραν 8.30 εις την αίθουσαν της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Ενώσεως (Γ. Γενναδίου 5) θα ομιλήση ο κ. Αντων. Δροσόπουλος, με θέμα «Το αίτημα της κοινωνικής δημοκρατίας».

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗΣ:  (Επιφυλλίς). «Θεόκλητος Φαρμακίδης, εκδότης της πρώτης εφημερίδος εν Ελλάδι». Υπό του κ. Δ. Χατζηγιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή