Στις 8 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη η απονομή των Βραβείων Ripple of Hope από το κέντρο Robert F. Kennedy

Στις 8 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη η απονομή των Βραβείων Ripple of Hope από το κέντρο Robert F. Kennedy

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φετινά Βραβεία Ripple of Hope από το Κέντρο Robert F. Kennedy Human Rights θα απονεμηθούν στις 8 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα γιατί μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα τιμηθούν για το έργο τους, ο καθείς στον τομέα του, είναι η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Οι άλλοι τιμώμενοι με το Βραβείο Ripple of Hope είναι: ο Roger Altman, τραπεζίτης, πρώην Δημοκρατικός πολιτικός, ιδρυτής και πρόεδρος της Evercore, επενδυτικός τραπεζικός φορέας, ο Tim Cook, στέλεχος επιχειρήσεων και σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Apple Inc., και ο John Lewis, γερουσιαστής – Δημοκρατικό Κόμμα, αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν τιμηθεί με Βραβεία Ripple of Hope είναι: ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton, ο Αρχιεπίσκοπος Desmond Tutu, ο τραγουδιστής Bono, ο ηθοποιός George Clooney, η Taylor Swift, τραγουδίστρια και στιχουργός, η υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Hillari Clinton, ο ηθοποιός Robert De Niro και άλλοι πολλοί.

Το Κέντρο Robert F. Kennedy Human Rights (για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) ιδρύθηκε το 1968 από την Εθελ Κένεντι στη μνήμη του συζύγου της Ρόμπερτ Φ. Κένεντι. Πρόεδρος του Κέντρου είναι η κόρη τού Ρόμπερτ και της Εθελ, η Κέρι Κένεντι, δικηγόρος και διεθνής ακτιβίστρια. Το Κέντρο είναι στελεχωμένο από μία ομάδα ειδικών –νομικών, επιχειρηματιών, συγγραφέων– που τους ενώνει η αφοσίωση στην κοινωνική δικαιοσύνη και είναι ένθερμοι υποστηρικτές για την πραγματοποίηση του ονείρου του δολοφονηθέντος γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι «για έναν πιο δίκαιο και ειρηνικό κόσμο». Δραστηριοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα, Αμερική, Αφρική, Ασία, Ευρώπη, και σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών και των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, εφαρμόζοντας προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για να ενδυναμώνουν το έργο των ακτιβιστών που εργάζονται για την κοινωνική αλλαγή, από κάτω προς τα πάνω. Τα Βραβεία Ripple of Hope είναι ετήσια και απονέμονται σε 4 κατηγορίες προσωπικοτήτων, που η καθεμιά έχει αφιερώσει τη δράση της στην προαγωγή της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βραβεύει ηγέτες που έχουν στηρίξει τα ιδανικά του Ρόμπερτ Κένεντι για ίσες ευκαιρίες, ατομικές ελευθερίες και δικαιοσύνη για τους καταπιεσμένους κοινωνικά ανθρώπους. Το Βραβείο Δημοσιογραφίας τιμά την αριστεία στη δημοσιογραφία σε 12 κατηγορίες, το Βραβείο Βιβλίου τιμά συγγραφείς που προωθούν το όραμα της πολιτικής ένταξης, της συμπόνιας και της δικαιοσύνης, και το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβραβεύει προσωπικότητες που με τη δράση τους προωθούν τον πολιτισμό ειρήνης και μη βίας και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ανά τον κόσμο.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή